aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 lamsribstuk
    • 1 potje manukahoning
    • Zeezout
    • Venkelblaadjes
    • Rozemarijnblaadjes
    • Versgemalen groene peper
    • 500 gr grove postelein
    • Vinaigrette met 1 theelepel honing
    • Filodeeg uit de diepvries
    • Boter


  • Bereiding:

    • Maak eerst een filobakje: snijd vierkantjes uit het deeg en leg ze overlappend in een ingevet metalen kommmetje, zodat over de rand van de kom een driedubbele rij puntjes hangt
    • Bestrijk de buitenkantjes met gesmolten boter en bak het bakje 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden
    • Neem het bakje uit de oven, haal het uit de oven en zet de oven op 225 graden
    • Steek de botjes van het lamsribstuk kruislings in elkaar, zodat er een ‘blok’ ontstaat waaruit u tweeling-koteletjes kunt snijden
    • Kwast het vlees aan alle kanten dun in met honing en strooi er zeezout, rozemarijnblaadjes, venkelblaadjes en versgemalen peper over
    • Zet het vlees 12 minuten in de oven – het heeft dan een korstje, maar is van binnen nog roze
    • Vul het bakje met de grove postelein, vermengd met de vinaigrette en serveer dit met het vlees