aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 lamsribstuk
- 1 potje manukahoning
- Zeezout
- Venkelblaadjes
- Rozemarijnblaadjes
- Versgemalen groene peper
- 500 gr grove postelein
- Vinaigrette met 1 theelepel honing
- Filodeeg uit de diepvries
- Boter
-
Bereiding:- Maak eerst een filobakje: snijd vierkantjes uit het deeg en leg ze overlappend in een ingevet metalen kommmetje, zodat over de rand van de kom een driedubbele rij puntjes hangt
- Bestrijk de buitenkantjes met gesmolten boter en bak het bakje 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden
- Neem het bakje uit de oven, haal het uit de oven en zet de oven op 225 graden
- Steek de botjes van het lamsribstuk kruislings in elkaar, zodat er een ‘blok’ ontstaat waaruit u tweeling-koteletjes kunt snijden
- Kwast het vlees aan alle kanten dun in met honing en strooi er zeezout, rozemarijnblaadjes, venkelblaadjes en versgemalen peper over
- Zet het vlees 12 minuten in de oven – het heeft dan een korstje, maar is van binnen nog roze
- Vul het bakje met de grove postelein, vermengd met de vinaigrette en serveer dit met het vlees