aantal personen: 3


  • IngrediĆ«nten:

    • 500 gr lamsvlees (schouder, nek)
    • 1 grote ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 appel
    • 1 banaan
    • 2 el kerriepoeder (hot)
    • 1 tl kurkuma
    • Enkele kardemomkapsels
    • 1 tl garam masala
    • Snuifje chilipoeder
    • Peper
    • Zout
    • 2 kopjes basmati rijst
    • 3 el volle yoghurt
    • Busseltje bieslook
    • Een beetje boter of margarine


  • Bereiding:

    • Snijd het lamsvlees in kleine blokjes
    • Pel de ui en de knoflook en hak ze grof
    • Schil de appel en snijd hem in stukjes
    • Pel de banaan en snijd ze in schijfjes
    • Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin in hete boter of margarine
    • Roer de kerrie, de kurkuma en de kardemomzaadjes erdoor, laat even meestoven en voeg de gehakte ui en knoflook toe
    • Laat 3 minuten stoven en giet er water bij tot het vlees net onderstaat
    • Laat 50 minuten koken, met het deksel op de pan op een zacht vuurtje
    • Voeg de schijfjes banaan, de stukjes appel en de garam massala toe
    • Kruid met chilipoeder, peper en zout en laat nog 15 minuten stoven
    • Zet ondertussen de gespoelde rijst op met een beetje zout en dubbel zoveel water, breng hem aan de kook, zet het deksel op de pan en laat nog 15 minuten koken op een heel zacht vuur,
      zonder het deksel te lichten
    • Zet het vuur af en roer de yoghurt door de saus
    • Breng eventueel nog op smaak
    • Dien op met drooggekookte rijst en bestrooi de lamscurry met gehakte bieslook