aantal personen: 6


  • Ingrediënten:

    • 6 stukken lamsschenkel van 200 g elk
    • 30 g reuzel
    • Zout
    • Peper
    • 3 knoflookteentjes
    • 1 stukje verse gember van 2 cm
    • 1 l bouillon
    • 4 el sojasaus
    • 1 bosje soepgroenten
    • 300 g rijst
    • 2 el kurkuma
    • 300 g rode linzen
    • 2 bosjes lente-uitjes


  • Bereiding:

    • Bak het vlees rondom bruin in de reuzel en doe er het zout, de peper, de geperste knoflook en de geplette gember bij
    • Voeg er de soepgroenten, 1/2 liter bouillon en de sojasaus aan toe en laat met het deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven
    • Breng de rijst aan de kook samen met de kurkuma, wat zout en 1/2 liter bouillon Laat op een heel klein vuur 20 min. zwellen
    • Stoof de gewassen linzen in een beetje reuzel en laat ze op een klein vuurtje gaar worden; doe er een beetje water bij
    • Maak de uien schoon, snijd er één in schijven en laat de overige 5 min. meestoven met het vlees
    • Haal het vlees en de uien uit de pan en houd ze warm
    • Meng de groenten en het stoofvocht tot een saus
    • Serveer het vlees met de rijst, de linzen, de uien en de saus en strooi er de fijngesneden ui overheen