aantal personen: 6
-
Ingrediënten:- 6 stukken lamsschenkel van 200 g elk
- 30 g reuzel
- Zout
- Peper
- 3 knoflookteentjes
- 1 stukje verse gember van 2 cm
- 1 l bouillon
- 4 el sojasaus
- 1 bosje soepgroenten
- 300 g rijst
- 2 el kurkuma
- 300 g rode linzen
- 2 bosjes lente-uitjes
-
Bereiding:- Bak het vlees rondom bruin in de reuzel en doe er het zout, de peper, de geperste knoflook en de geplette gember bij
- Voeg er de soepgroenten, 1/2 liter bouillon en de sojasaus aan toe en laat met het deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven
- Breng de rijst aan de kook samen met de kurkuma, wat zout en 1/2 liter bouillon Laat op een heel klein vuur 20 min. zwellen
- Stoof de gewassen linzen in een beetje reuzel en laat ze op een klein vuurtje gaar worden; doe er een beetje water bij
- Maak de uien schoon, snijd er één in schijven en laat de overige 5 min. meestoven met het vlees
- Haal het vlees en de uien uit de pan en houd ze warm
- Meng de groenten en het stoofvocht tot een saus
- Serveer het vlees met de rijst, de linzen, de uien en de saus en strooi er de fijngesneden ui overheen