aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 12 lamskoteletjes (steel koteletjes)
-
1 bosje postelein
Voor de rijst: - 250 gr champignons
- 1 rode paprika
- 1 gehakte ui
- Boter
- 200 gr gewassen rijst
- Zout
- Versgemalen peper
- 1/2 theelepel kurkuma (- geelwortelpoeder)
- 4 dl kippebouillon
-
1 kruidentuiltje
Voor de oliemix: - 2 dl arachide-olie
- 1 teentje knoflook
- 10 verse rozemarijnblaadjes
- 2 takjes verse afgeriste tijm
- 1 theelepel mosterd
- 1-2 mespuntjes cayennepeper
- 1 snuifje zout
-
Bereiding:- Spoel de champignons onder stromend water
- Dep ze droog en verwijder de steeltjes
- Snijd ze kruiselings in vier
- Snijd de paprika in dobbelsteentjes van 1/2 cm
- Kook ze enkele ogenblikken in gezouten water en spoel ze daarna onder stromend water
- Laat ze uitlekken
- Fruit de gehakte ui zachtjes in een nootje boter
- Voeg de paprikablokjes, de champignons en de gewassen rijst toe en roer door elkaar
- Kruid met een weinig zout, gemalen peper en kurkuma
- Voeg de kippebouillon toe en kook op
- Leg er het kruidentuilje bij en dek af
- Gaar de rijst in ca. 16 min. in de oven op 180 graden
- Verwijder het deksel als de rijst gaar is, neem er het kruidentuiltje uit en roer enkele nootjes boter door de rijst
- Mix de olie met het teentje knoflook, de rozemarijn, de tijm en de mosterd
- Kruid met een mespuntje cayennepeper en wat zout
- Strijk de lamskoteletjes met een keukenkwastje aan beide zijden rijkelijk in met de pikante oliemix
- Rooster de koteletjes aan beide zijden, maar houd ze nog roze
- Schik de rijst op een ovale serveerschotel
- Plaats de koteletjes op de rijst met de beentjes naar boven gericht
- Garneer met enkele plukjes postelein
- Serveer hierbij het pittige aurorasausje en een glaasje Pomerol of een rode Saint-Emilion