aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 12 lamskoteletjes (steel koteletjes)

    • 1 bosje postelein


      Voor de rijst:

    • 250 gr champignons
    • 1 rode paprika
    • 1 gehakte ui
    • Boter
    • 200 gr gewassen rijst
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • 1/2 theelepel kurkuma (- geelwortelpoeder)
    • 4 dl kippebouillon

    • 1 kruidentuiltje


      Voor de oliemix:

    • 2 dl arachide-olie
    • 1 teentje knoflook
    • 10 verse rozemarijnblaadjes
    • 2 takjes verse afgeriste tijm
    • 1 theelepel mosterd
    • 1-2 mespuntjes cayennepeper
    • 1 snuifje zout


  • Bereiding:

    • Spoel de champignons onder stromend water
    • Dep ze droog en verwijder de steeltjes
    • Snijd ze kruiselings in vier
    • Snijd de paprika in dobbelsteentjes van 1/2 cm
    • Kook ze enkele ogenblikken in gezouten water en spoel ze daarna onder stromend water
    • Laat ze uitlekken
    • Fruit de gehakte ui zachtjes in een nootje boter
    • Voeg de paprikablokjes, de champignons en de gewassen rijst toe en roer door elkaar
    • Kruid met een weinig zout, gemalen peper en kurkuma
    • Voeg de kippebouillon toe en kook op
    • Leg er het kruidentuilje bij en dek af
    • Gaar de rijst in ca. 16 min. in de oven op 180 graden
    • Verwijder het deksel als de rijst gaar is, neem er het kruidentuiltje uit en roer enkele nootjes boter door de rijst
    • Mix de olie met het teentje knoflook, de rozemarijn, de tijm en de mosterd
    • Kruid met een mespuntje cayennepeper en wat zout
    • Strijk de lamskoteletjes met een keukenkwastje aan beide zijden rijkelijk in met de pikante oliemix
    • Rooster de koteletjes aan beide zijden, maar houd ze nog roze
    • Schik de rijst op een ovale serveerschotel
    • Plaats de koteletjes op de rijst met de beentjes naar boven gericht
    • Garneer met enkele plukjes postelein
    • Serveer hierbij het pittige aurorasausje en een glaasje Pomerol of een rode Saint-Emilion