aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1/2 citroen
- 5 el olijfolie
- Zout
- Vers gemalen peper
- 750 gr ontbeende lamsbout
- 1 Limoen
- Enkele blaadjes sla
- Bereiding:
- Meng het sap van de citroen met drie eetl. olijfolie, zout en peper
- Bestrijk er het vlees mee en laat dit minstens 2 uur rusten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bak het vlees in de resterende olie aan alle kanten bruin
- Wikkel het in aluminiumfolie en braad het in de oven gedurende 20 min. verder gaar
- Haal het vlees uit de oven en laat het nog 10 min. rusten in de folie
- Schil de limoen en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes
- Snijd het vlees in plakken en schik het op de borden samen met de limoenschijven en de fijngesneden slablaadjes
- Geef er gebakken aardappelen bij die op smaak zijn gebracht met
- rozemarijn en versier het bord met een blaadje munt