aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1/2 citroen
    • 5 el olijfolie
    • Zout
    • Vers gemalen peper
    • 750 gr ontbeende lamsbout
    • 1 Limoen
    • Enkele blaadjes sla

  • Bereiding:
    • Meng het sap van de citroen met drie eetl. olijfolie, zout en peper
    • Bestrijk er het vlees mee en laat dit minstens 2 uur rusten in de koelkast
    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Bak het vlees in de resterende olie aan alle kanten bruin
    • Wikkel het in aluminiumfolie en braad het in de oven gedurende 20 min. verder gaar
    • Haal het vlees uit de oven en laat het nog 10 min. rusten in de folie
    • Schil de limoen en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes
    • Snijd het vlees in plakken en schik het op de borden samen met de limoenschijven en de fijngesneden slablaadjes
    • Geef er gebakken aardappelen bij die op smaak zijn gebracht met
    • rozemarijn en versier het bord met een blaadje munt