aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1,5 dl bulgaarse yoghurt
    • 3 el mayonaise
    • 2 tl mosterd
    • 1 el kappertjes
    • 3 el fijngesneden tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook)
    • 200 gr komkommer, zaadjes verwijderd, in blokjes
    • 75 gr augurk, grofgesneden
    • 2 preien, in dunne ringen
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • 600 gr lamsgehakt
    • 1 fijngesneden sjalotje
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 1 el fijngesneden basilicum
    • 1 el zoute ketjap (ketjap asin)
    • Zout
    • Peper
    • Nootmuskaat
    • 1 ei
    • 25 gr boter
    • 2 el olie


  • Bereiding:

    • Yoghurt met mayonaise en mosterd mengen
    • Kappertjes, kruiden, komkommer, augurk, prei, peper en zout erdoor roeren
    • Smaken 2 uur laten intrekken
    • Gehakt met sjalot, knoflook, basilicum, ketjap, zout, peper, nootmuskaat en ei mengen
    • Van mengsel 16 balletjes draaien
    • Boter en olie verhitten en gehakt in 10 min. gaar en bruin bakken
    • Saus apart erbij serveren