aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1,5 dl bulgaarse yoghurt
- 3 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 1 el kappertjes
- 3 el fijngesneden tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook)
- 200 gr komkommer, zaadjes verwijderd, in blokjes
- 75 gr augurk, grofgesneden
- 2 preien, in dunne ringen
- Zout
- Versgemalen peper
- 600 gr lamsgehakt
- 1 fijngesneden sjalotje
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 el fijngesneden basilicum
- 1 el zoute ketjap (ketjap asin)
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- 1 ei
- 25 gr boter
- 2 el olie
-
Bereiding:- Yoghurt met mayonaise en mosterd mengen
- Kappertjes, kruiden, komkommer, augurk, prei, peper en zout erdoor roeren
- Smaken 2 uur laten intrekken
- Gehakt met sjalot, knoflook, basilicum, ketjap, zout, peper, nootmuskaat en ei mengen
- Van mengsel 16 balletjes draaien
- Boter en olie verhitten en gehakt in 10 min. gaar en bruin bakken
- Saus apart erbij serveren