aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 4 dikke schijven lamsbout
- 1 teentje knoflook
- 5 grote tomaten
- 1/2 dl wijnazijn
- 1 tl suiker
- Cayennepeper
- 1 el worcestersaus
- Zout
- Zwarte peper
- 1 tl mosterdzaad
- 2 wortels
- 2 grote uien
- 2 stengels bleekselderij
- 50 gram boter
- Olie
- 1 dl slagroom
-
Bereiding:- Ontvel de tomaten en ontpit ze
- Druk ze door een zeef
- Schil de knoflook
- Stamp deze samen met de mosterdzaadjes fijn terwijl u langzaam een theelepel olie bijvoegt
- Schil de uien en hak ze fijn
- Doe de tomatenpulp in een pan, samen met de wijnazijn, het mengsel van knoflook en
mosterdzaad, wat cayennepeper, gemalen zwarte peper, de worcestersaus en 2/3 van de
gehakte uien - Voeg er ook zout bij en de suiker
- Breng het mengsel aan de kook en laat het weer afkoelen zodra het kookt
- Leg de schijven lamsvlees in een schaal en bedek ze met het mengsel
- Laat ze twee uur marineren
- Verhit de boter in een koekepan
- Laat de schijven vlees uitlekken en sauteer ze snel aan in de hete boter
- Haal ze uit de pan en houd ze warm
- Snij de selderij in fijne reepjes
- Schil de wortels en snij ze in kleine blokjes
- Doe deze groenten met de rest van de uien in de braadboter van het vlees en laat het zachtjes
smelten - Voeg dan de marinade erbij en de room
- Laat nog 5 minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren
- Leg de plakken vlees terug in de saus
- Verwarm ze weer zonder de saus te laten koken
- Leg alles op de dienschaal en serveer