aantal personen: 4


  • Ingrediënten:

    • 4 dikke schijven lamsbout
    • 1 teentje knoflook
    • 5 grote tomaten
    • 1/2 dl wijnazijn
    • 1 tl suiker
    • Cayennepeper
    • 1 el worcestersaus
    • Zout
    • Zwarte peper
    • 1 tl mosterdzaad
    • 2 wortels

    • 2 grote uien
    • 2 stengels bleekselderij
    • 50 gram boter
    • Olie
    • 1 dl slagroom


  • Bereiding:

    • Ontvel de tomaten en ontpit ze
    • Druk ze door een zeef
    • Schil de knoflook
    • Stamp deze samen met de mosterdzaadjes fijn terwijl u langzaam een theelepel olie bijvoegt
    • Schil de uien en hak ze fijn
    • Doe de tomatenpulp in een pan, samen met de wijnazijn, het mengsel van knoflook en
      mosterdzaad, wat cayennepeper, gemalen zwarte peper, de worcestersaus en 2/3 van de
      gehakte uien
    • Voeg er ook zout bij en de suiker
    • Breng het mengsel aan de kook en laat het weer afkoelen zodra het kookt
    • Leg de schijven lamsvlees in een schaal en bedek ze met het mengsel
    • Laat ze twee uur marineren
    • Verhit de boter in een koekepan
    • Laat de schijven vlees uitlekken en sauteer ze snel aan in de hete boter
    • Haal ze uit de pan en houd ze warm
    • Snij de selderij in fijne reepjes
    • Schil de wortels en snij ze in kleine blokjes
    • Doe deze groenten met de rest van de uien in de braadboter van het vlees en laat het zachtjes
      smelten
    • Voeg dan de marinade erbij en de room
    • Laat nog 5 minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren
    • Leg de plakken vlees terug in de saus
    • Verwarm ze weer zonder de saus te laten koken
    • Leg alles op de dienschaal en serveer