Aantal personen: 4
- Ingrediënten
- 1 dl mosterd en ± 1 eetlepel
- 1 ml natrena vloeibaar
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 dikke lamskoteletten
- 1 eetlepel boter
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 4 dl kalfsfond
- 1/8 liter slagroom
- Bereiding:
- 1 dl mosterd met de natrena, knoflook, sojasaus en tijm mengen
- Olie erdoor roeren tot homogene massa
- Botje van lamskoteletten met scherp mesje schoonkrabben, schraapsel voor saus bewaren
- Koteletten aan beide kanten met mosterdmengsel insmeren
- ± 30 minuten laten intrekken
- In boter sjalot ± 5 minuten bakken
- Afschraapsel toevoegen, in ± 5 minuten bruin laten worden
- Aanbaksels losroeren met azijn en bijna helemaal laten inkoken
- Kalfsfond toevoegen en tot 3/4 laten inkoken
- Slagroom erbij doen en zachtjes laten inkoken tot sausdikte
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Koteletten op rooster in oven leggen
- In 8-10 minuten rose bakken
- Saus zachtjes verwarmen en op smaak brengen met mosterd
- Idee: serveren met geconfijte kerstomaatjes