Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 stukken lamsbout van 300 gram
- 1 volledige bol knoflook
- 1 grote ui
- 125 gram roomboter
- 2 glazen retsina of droge witte wijn
- 3 kruidnagelen
- 3 laurierblaadjes
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 eetlepel witte peper
- zout
-
Bereiding:- Braad de stukken vlees in de roomboter, op een middelhoog vuur, tot ze mooi bruin zien
- Voeg op het laatste de zeer fijn gesnipperde ui erbij en laat deze nog even meekleuren.
- Maak de teentjes knoflook los , pel ze en snij in 4 en voeg bij de ui
- Als de ui een kleurtje heeft voeg dan de wijn en al de kruiden toe, vul aan met water tot de bouten net onder staan.
- Laat alles ongeveer 1 uur sudderen tot de bouten gaar zijn
- De saus eventueel nog even laten inkoken op een hoog vuur tot ze wat gebonden is