Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 4 stukken lamsbout van 300 gram
    • 1 volledige bol knoflook
    • 1 grote ui
    • 125 gram roomboter
    • 2 glazen retsina of droge witte wijn
    • 3 kruidnagelen
    • 3 laurierblaadjes
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/2 eetlepel witte peper
    • zout


  • Bereiding:

    • Braad de stukken vlees in de roomboter, op een middelhoog vuur, tot ze mooi bruin zien
    • Voeg op het laatste de zeer fijn gesnipperde ui erbij en laat deze nog even meekleuren.
    • Maak de teentjes knoflook los , pel ze en snij in 4 en voeg bij de ui
    • Als de ui een kleurtje heeft voeg dan de wijn en al de kruiden toe, vul aan met water tot de bouten net onder staan.
    • Laat alles ongeveer 1 uur sudderen tot de bouten gaar zijn
    • De saus eventueel nog even laten inkoken op een hoog vuur tot ze wat gebonden is