Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 lamsbout (zonder been), ± 1,3 kg
- 175 gr gorgonzola
- 3 uien
- 1 knoflookteentje
- 1 takje rozemarijn
- 1/4 l slagroom
- 1/4 l lams bouillon
- zwarte peper uit de molen
- zout
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Wrijf de lamsbout in met peper en zout en bak hem aan in olijfolie
- Hak de uien en de knoflook fijn en voeg alles bij het vlees
- Voeg er ook de rozemarijn, de slagroom en de lams bouillon aan toe en zet het voor ongeveer 40-45 minuten in de oven
- Haal de lamsbout uit de oven, wikkel hem in aluminiumfolie en houd hem warm in de uitgeschakelde oven
- Verwijder het takje rozemarijn
- Los de in blokjes gesneden Gorgonzola op in het vocht waarin eerder de lamsbout werd gebraden
- Voeg er zo nodig enkele eetlepels water aan toe en breng op smaak met peper en zout
- Pureer de saus met de pureerstaaf van de mixer en giet hem door een fijne zeef
- Snijd de lamsbout in dunne plakken en serveer met de saus