Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 lamsbout (zonder been), ± 1,3 kg
    • 175 gr gorgonzola
    • 3 uien
    • 1 knoflookteentje
    • 1 takje rozemarijn
    • 1/4 l slagroom
    • 1/4 l lams bouillon
    • zwarte peper uit de molen
    • zout


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 180 °C
    • Wrijf de lamsbout in met peper en zout en bak hem aan in olijfolie
    • Hak de uien en de knoflook fijn en voeg alles bij het vlees
    • Voeg er ook de rozemarijn, de slagroom en de lams bouillon aan toe en zet het voor ongeveer 40-45 minuten in de oven
    • Haal de lamsbout uit de oven, wikkel hem in aluminiumfolie en houd hem warm in de uitgeschakelde oven
    • Verwijder het takje rozemarijn
    • Los de in blokjes gesneden Gorgonzola op in het vocht waarin eerder de lamsbout werd gebraden
    • Voeg er zo nodig enkele eetlepels water aan toe en breng op smaak met peper en zout
    • Pureer de saus met de pureerstaaf van de mixer en giet hem door een fijne zeef
    • Snijd de lamsbout in dunne plakken en serveer met de saus