aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 ui -
400 gr venkel -
1 eetlepel boter -
2 eetlepels hazelnootolie -
Zout -
Peper -
75 gr blanke hazelnoten -
2 vellen fyllodeeg -
200 gr kwartelfilet -
1 pot gevogeltefond -
4 eetlepels medium sherry -
Worcestershiresaus
-
-
Bereiding:-
Pel de ui en hak hem fijn -
Snijd het fijne groen van de venkel, bewaar het en snijd de venkel in smalle repen -
Leg 1/4 deel van de venkel apart en hak de rest fijn -
Verhit 1/2 eetlepel boter en 1 eetlepel olie en fruit de ui en de venkel glazig -
Hak de hazelnoten fijn en bak ze 5 minuten mee -
Laat het mengsel afkoelen en breng het op smaak met zout en peper -
Smelt de rest van de boter in de rest van de olie en bestrijk de vellen fyllodeeg hiermee -
Snijd elk vel in 4 stukken, verdeel daar het notenmengsel over en vouw de pakketjes dicht -
Bestrijk ze rondom met de gesmolten boter en leg ze op een bakplaat -
Snijd de kwartelfilet in reepjes en bestrooi die met zout en peper -
Verhit de rest gesmolten boter met olie en bak de kwartelfilet ca. 3 minuten -
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de notenkussentjes in ca. 15 minuten knapperig -
Verwarm op laag vuur de reepjes kwartelfilet met de gevogeltefond en 1/4 liter water -
Voeg de venkelreepjes en de sherry toe en breng op smaak met zout, peper en worcestershiresaus -
Garneer de soep met venkelgroen en geef er de notenkussentjes bij
-