aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 ui

    • 400 gr venkel

    • 1 eetlepel boter

    • 2 eetlepels hazelnootolie

    • Zout

    • Peper

    • 75 gr blanke hazelnoten

    • 2 vellen fyllodeeg

    • 200 gr kwartelfilet

    • 1 pot gevogeltefond

    • 4 eetlepels medium sherry

    • Worcestershiresaus

  • Bereiding:


    • Pel de ui en hak hem fijn

    • Snijd het fijne groen van de venkel, bewaar het en snijd de venkel in smalle repen

    • Leg 1/4 deel van de venkel apart en hak de rest fijn

    • Verhit 1/2 eetlepel boter en 1 eetlepel olie en fruit de ui en de venkel glazig

    • Hak de hazelnoten fijn en bak ze 5 minuten mee

    • Laat het mengsel afkoelen en breng het op smaak met zout en peper

    • Smelt de rest van de boter in de rest van de olie en bestrijk de vellen fyllodeeg hiermee

    • Snijd elk vel in 4 stukken, verdeel daar het notenmengsel over en vouw de pakketjes dicht

    • Bestrijk ze rondom met de gesmolten boter en leg ze op een bakplaat

    • Snijd de kwartelfilet in reepjes en bestrooi die met zout en peper

    • Verhit de rest gesmolten boter met olie en bak de kwartelfilet ca. 3 minuten

    • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de notenkussentjes in ca. 15 minuten knapperig

    • Verwarm op laag vuur de reepjes kwartelfilet met de gevogeltefond en 1/4 liter water

    • Voeg de venkelreepjes en de sherry toe en breng op smaak met zout, peper en worcestershiresaus

    • Garneer de soep met venkelgroen en geef er de notenkussentjes bij