Hoeveelheid: 10 punten


  • Ingrediënten

    • 1 kg magere kwark
    • 125 gram suikervrije aardbeienjam
    • 125 gram suikervrije bosvruchtenjam
    • 10 blaadjes gelatine
    • 3 dl optimel-drink, limoensmaak
    • sap van 1/2 limoen
    • 7 ml vloeibare zoetstof
    • 2 eetlepels magere melkpoeder
    • 2 American Pancakes (zie recept)
    • 5 aardbeien, gehalveerd en schoongemaakt


  • Bereiding:

    • Week de gelatine in ruim koud water
    • Maak de optimel warm (niet koken!) en los hier de goed uitgeknepen gelatineblaadjes en de melkpoeder in op
    • Laat de optimel afkoelen
    • Roer de kwark los met het limoensap en zoetstof, en schep de afgekoelde optimel er goed doorheen
    • Hou ± 100 gram van het kwarkmengsel apart
    • Roer de jam door de rest van de kwark
    • Smeer een pannenkoek in met een klein laagje aardbeienjam en leg de andere er boven op
    • Doe de pannenkoeken in een springvorm (22 cm) en schep het kwarkmengsel op de pannenkoeken
    • Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven
    • Roer het restje kwark los met een klein scheutje optimel drink en doe dit over in een spuitzak
    • Maak 10 toefjes en leg op elk toefje een halve aardbei