Hoeveelheid: 10 punten
-
Ingrediënten- 1 kg magere kwark
- 125 gram suikervrije aardbeienjam
- 125 gram suikervrije bosvruchtenjam
- 10 blaadjes gelatine
- 3 dl optimel-drink, limoensmaak
- sap van 1/2 limoen
- 7 ml vloeibare zoetstof
- 2 eetlepels magere melkpoeder
- 2 American Pancakes (zie recept)
- 5 aardbeien, gehalveerd en schoongemaakt
-
Bereiding:- Week de gelatine in ruim koud water
- Maak de optimel warm (niet koken!) en los hier de goed uitgeknepen gelatineblaadjes en de melkpoeder in op
- Laat de optimel afkoelen
- Roer de kwark los met het limoensap en zoetstof, en schep de afgekoelde optimel er goed doorheen
- Hou ± 100 gram van het kwarkmengsel apart
- Roer de jam door de rest van de kwark
- Smeer een pannenkoek in met een klein laagje aardbeienjam en leg de andere er boven op
- Doe de pannenkoeken in een springvorm (22 cm) en schep het kwarkmengsel op de pannenkoeken
- Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven
- Roer het restje kwark los met een klein scheutje optimel drink en doe dit over in een spuitzak
- Maak 10 toefjes en leg op elk toefje een halve aardbei