-
Ingrediënten:-
1 pak Mix voor Kwarktaart -
4 eieren (m) -
120 g suiker -
1 mespunt zout -
80 g bloem -
20 g maizena -
1/8 l slagroom -
3 eetlepels citroensap, gezeefd -
1 dl sinaasappellikeur (bv. Cointreau) -
450 a 500 g kwark -
1 theelepel (groene) citroenschil, geraspt -
16 of meer kleine rode vruchten, zoals frambozen, aardbeien of kersen
-
-
Bereiding:-
Plaats het rooster op de onderste richel in de oven -
Verwarm de oven tot 175 graden -
Beboter de vorm en bestuif deze met bloem -
Klop in een kom de eieren, de suiker en het zout tenminste 5 minuten tot een dikke vloeibare massa -
Zeef de bloem en de maizena in gedeelten erbij -
Spatel het geheel luchtig door -
Doe het beslag over in de vorm en zet deze in de voorverwarmde oven -
Bak de taart in 40 minuten gaar en goudbruin -
Neem de taart uit de oven en verwijder de vorm -
Laat de taart omgekeerd op een taartrooster afkoelen -
Klop in een kom de slagroom stijf -
Vul de citroensap en de likeur met water aan tot 3 dl -
Voeg de Mix voor Kwarktaart toe -
Klop met de mixer (hoogste stand) tenminste 6 minuten tot een dikke luchtige massa is ontstaan -
Voeg de kwark en de citroenschil toe en klop het geheel nog eens goed op -
Spatel vervolgens de slagroom erdoor -
Snijd 2 plakken met 1/3 deel van de kwarkcrÅ me -
Leg alle plakken op elkaar -
Bestrijk de zijkant van de taart met een laag creme -
Bedek de bovenkant van de taart gelijkmatig -
Plaats de taart hierna tenminste 3 uur in de koelkast -
Garneer de taart met rode vruchtjes
-