• Ingrediënten:



    • 1 pak Mix voor Kwarktaart


    • 4 eieren (m)


    • 120 g suiker


    • 1 mespunt zout


    • 80 g bloem


    • 20 g maizena


    • 1/8 l slagroom


    • 3 eetlepels citroensap, gezeefd


    • 1 dl sinaasappellikeur (bv. Cointreau)


    • 450 a 500 g kwark


    • 1 theelepel (groene) citroenschil, geraspt


    • 16 of meer kleine rode vruchten, zoals frambozen, aardbeien of kersen

  • Bereiding:



    • Plaats het rooster op de onderste richel in de oven


    • Verwarm de oven tot 175 graden


    • Beboter de vorm en bestuif deze met bloem


    • Klop in een kom de eieren, de suiker en het zout tenminste 5 minuten tot een dikke vloeibare massa


    • Zeef de bloem en de maizena in gedeelten erbij


    • Spatel het geheel luchtig door


    • Doe het beslag over in de vorm en zet deze in de voorverwarmde oven


    • Bak de taart in 40 minuten gaar en goudbruin


    • Neem de taart uit de oven en verwijder de vorm


    • Laat de taart omgekeerd op een taartrooster afkoelen


    • Klop in een kom de slagroom stijf


    • Vul de citroensap en de likeur met water aan tot 3 dl


    • Voeg de Mix voor Kwarktaart toe


    • Klop met de mixer (hoogste stand) tenminste 6 minuten tot een dikke luchtige massa is ontstaan


    • Voeg de kwark en de citroenschil toe en klop het geheel nog eens goed op


    • Spatel vervolgens de slagroom erdoor


    • Snijd 2 plakken met 1/3 deel van de kwarkcrÅ me


    • Leg alle plakken op elkaar


    • Bestrijk de zijkant van de taart met een laag creme


    • Bedek de bovenkant van de taart gelijkmatig


    • Plaats de taart hierna tenminste 3 uur in de koelkast


    • Garneer de taart met rode vruchtjes