-
Ingrediënten:-
250 gr suiker -
3 eidooiers -
400 gr volle kwark -
1 1/2 dl stijfgeklopte slagroom -
3 eetlepels tequila -
150 gr pure chocolade -
Extra nodig: een vorm met rechte gladde wanden, bakpapier, een grote ijsbolschep
-
-
Bereiding:-
De suiker en 4 dl water aan de kook brengen en het mengsel laten afkoelen -
De eidooiers in een kom doen en loskloppen -
Deel voor deel het suikerstroopje toevoegen -
Het mengsel in de pan terugschenken en op zacht vuur langzaam verwarmen tot het gebonden is (let op: niet laten koken) -
Het mengsel onder regelmatig roeren laten afkoelen -
De kwark, de slagroom en 2 eetlepels tequila toevoegen -
Het mengsel in de vorm schenken en de bovenkant glad strijken -
In diepvriezer in ongeveer 6 uur laten bevriezen -
Er met een grote ijsbolschep ijsbollen uitsteken en in de vriezer zetten -
De chocolade au bain-marie smelten en er 1 eetlepel tequila door roeren -
De ijsbollen op een grote vork leggen, snel in de gesmolten chocolade dopen en op het bakpapier leggen -
Direkt in de vriezer zetten -
Serveer de ijsbonbons op een dessertbordje met lobbig geklopte slagroom
-