• IngrediĆ«nten:



    • 250 gr suiker


    • 3 eidooiers


    • 400 gr volle kwark


    • 1 1/2 dl stijfgeklopte slagroom


    • 3 eetlepels tequila


    • 150 gr pure chocolade


    • Extra nodig: een vorm met rechte gladde wanden, bakpapier, een grote ijsbolschep

  • Bereiding:



    • De suiker en 4 dl water aan de kook brengen en het mengsel laten afkoelen


    • De eidooiers in een kom doen en loskloppen


    • Deel voor deel het suikerstroopje toevoegen


    • Het mengsel in de pan terugschenken en op zacht vuur langzaam verwarmen tot het gebonden is (let op: niet laten koken)


    • Het mengsel onder regelmatig roeren laten afkoelen


    • De kwark, de slagroom en 2 eetlepels tequila toevoegen


    • Het mengsel in de vorm schenken en de bovenkant glad strijken


    • In diepvriezer in ongeveer 6 uur laten bevriezen


    • Er met een grote ijsbolschep ijsbollen uitsteken en in de vriezer zetten


    • De chocolade au bain-marie smelten en er 1 eetlepel tequila door roeren


    • De ijsbollen op een grote vork leggen, snel in de gesmolten chocolade dopen en op het bakpapier leggen


    • Direkt in de vriezer zetten


    • Serveer de ijsbonbons op een dessertbordje met lobbig geklopte slagroom