• Ingrediënten

    • 80 gr boter
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel speculaaskruiden
    • 4 eetlepels melk
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • Zout
    • Bakpapier


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 175°C
    • Roer de boter en de basterdsuiker tot een zachte massa
    • Roer er 1 mespunt zout, de speculaaskruiden en 3 eetlepels melk door en
      voeg, onder voortdurend roeren, het bakmeel toe
    • Als het deeg niet lekker soepel blijft, mag u er nog wat melk aan
      toevoegen
    • Maak kleine balletjes van het deeg en leg die op een met bakpapier
      beklede bakplaat
    • Druk de balletjes met een vingertop iets plat
    • Zet het bakblik midden in de oven en bak de kruidnootjes in 12-15
      minuten bruin en gaar
    • Laat de kruidnootjes op het bakpapier koud worden