• Ingrediënten

    • 40 gr zachte boter
    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 1 1/2 theelepel koekkruiden
    • Zout
    • 100 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 eetlepels melk


  • Bereiding:

    • Doe de boter, de basterdsuiker, de koekkruiden en een snufje zout in
      een kom en roer het met een vork tot een egale zachte massa
    • Voeg al roerend de helft van het zelfrijzend bakmeel en 1 eetlepel melk
      toe en vermeng alles goed
    • Voeg de rest van het zelfrijzend bakmeel en eventueel 1 eetlepel melk
      toe en kneed het met een koele hand tot een soepel deeg
    • Verwarm de oven voor op 175°C en vet een bakblik in
    • Vorm van het deeg ± 100 balletjes van 1 cm doorsnee, druk ze
      iets plat en leg ze op het bakblik
    • Bak de kruidnoten in het midden van de oven in een kwartier bruin en
      gaar en laat ze uit de oven op het bakblik afkoelen