• Ingrediënten

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 125 gr donkere basterdsuiker
    • 100 gr zachte boter
    • 2 eetlepels speculaaskruiden
    • Zout
    • 3 eetlepels melk
    • Een ingevette bakplaat


  • Bereiding:

    • Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden
    • Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, het zout
      en de melk toe en verkruimel die met de vingers door het meel
    • Kneed dit snel tot een soepel deeg
    • Verwarm de oven voor op 150°C
    • Vorm kleine balletjes van het deeg, leg die op de bakplaat en bak de
      kruidnootjes in ± 20 minuten bruin en gaar
    • – Kruidnootjes met chocolade
    • Doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten pure, melk- of witte
      chocolade
    • Smelt de chocolade hiervoor in een kom boven een pan met heet
      water