Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 250 gr bulghur
- Zout
- Peper
- 2 citroenen
- 1 rode ui
- 6 bosuitjes
- 3 vleestomaten
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
- 4 eetlepels fijngehakte munt
- 6 eetlepels olijfolie
- 150 gr gepelde Noorse garnalen
- 4 mooie bladen ijsbergsla
- 50 gr zwarte olijven zonder pit
-
Bereiding:- Doe de bulghur in een schaal en schenk er ± 3 dl kokend water bij
- Voeg wat zout toe en laat de bulghur ± 30 minuten wellen
- Pers intussen de citroenen uit, snipper de ui en snijd de bosuitjes in ringetjes
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
- Laat de bulghur goed uitlekken en schep er het citroensap, de rode ui, 2/3 deel van de bosui, de tomaat, de peterselie, de munt, de olie, de garnalen en wat peper en zout door
- Zet de salade in de koelkast en laat hem in minimaal 2 uur op smaak komen
- Verdeel de salade over de slabladeren en garneer met de olijven en de rest van de bosui
- Lekker met puntjes Turks brood