Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 250 gr bulghur
    • Zout
    • Peper
    • 2 citroenen
    • 1 rode ui
    • 6 bosuitjes
    • 3 vleestomaten
    • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
    • 4 eetlepels fijngehakte munt
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 150 gr gepelde Noorse garnalen
    • 4 mooie bladen ijsbergsla
    • 50 gr zwarte olijven zonder pit


  • Bereiding:

    • Doe de bulghur in een schaal en schenk er ± 3 dl kokend water bij
    • Voeg wat zout toe en laat de bulghur ± 30 minuten wellen
    • Pers intussen de citroenen uit, snipper de ui en snijd de bosuitjes in ringetjes
    • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
    • Laat de bulghur goed uitlekken en schep er het citroensap, de rode ui, 2/3 deel van de bosui, de tomaat, de peterselie, de munt, de olie, de garnalen en wat peper en zout door
    • Zet de salade in de koelkast en laat hem in minimaal 2 uur op smaak komen
    • Verdeel de salade over de slabladeren en garneer met de olijven en de rest van de bosui
    • Lekker met puntjes Turks brood