Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 500 gr kalfsbotten in stukken
    • 300 gr runderpoulet
    • 2 wortels in stukken
    • 1 stengel bleekselderij in stukken
    • Bouquet garni van tijm, peterseliestengels, laurier en peperkorrels
    • 2 eiwitten
    • 200 gr soepgroenten
    • 200 gr kalfs- of rundergehakt
    • 6 eetlepels verse tuinkruiden
    • 4 plakjes bladerdeeg
    • 2 eetlepels sesamzaad
    • 4 ovenvaste soepkoppen


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 225°C
    • Pel en halveer de ui
    • Doe de botten, het poulet, de ui, de wortels en de bleekselderij in een braadslee en laat ze in midden van de oven in 40 minuten kleuren
    • Doe alles in een grote soeppan en schenk er 1 liter koud water bij
    • Roer de aanbaksel in de braadslee met wat water los en schenk ook dit in de pan
    • Breng alles aan de kook en schuim regelmatig af
    • Voeg het bouquet garni toe en laat de bouillon op laag vuur 4 uur trekken
    • Zeef de bouillon door doek en laat afkoelen
    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Klop de eiwitten halfstijf
    • Voeg de soepgroenten, het gehakt en het eiwit aan de bouillon toe en breng de soep al roerend langzaam aan de kook
    • Blijf roeren tot een schuimlaag ontstaat, zeef de soep dan door een doek en voeg de tuinkruiden toe
    • Schep de soep in kommen en dek die af met een plakje bladerdeeg
    • Bestrooi met sesamzaad en bak het deeg in 20 minuten goudbruin