Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 ui
- 500 gr kalfsbotten in stukken
- 300 gr runderpoulet
- 2 wortels in stukken
- 1 stengel bleekselderij in stukken
- Bouquet garni van tijm, peterseliestengels, laurier en peperkorrels
- 2 eiwitten
- 200 gr soepgroenten
- 200 gr kalfs- of rundergehakt
- 6 eetlepels verse tuinkruiden
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 eetlepels sesamzaad
- 4 ovenvaste soepkoppen
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 225°C
- Pel en halveer de ui
- Doe de botten, het poulet, de ui, de wortels en de bleekselderij in een braadslee en laat ze in midden van de oven in 40 minuten kleuren
- Doe alles in een grote soeppan en schenk er 1 liter koud water bij
- Roer de aanbaksel in de braadslee met wat water los en schenk ook dit in de pan
- Breng alles aan de kook en schuim regelmatig af
- Voeg het bouquet garni toe en laat de bouillon op laag vuur 4 uur trekken
- Zeef de bouillon door doek en laat afkoelen
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Klop de eiwitten halfstijf
- Voeg de soepgroenten, het gehakt en het eiwit aan de bouillon toe en breng de soep al roerend langzaam aan de kook
- Blijf roeren tot een schuimlaag ontstaat, zeef de soep dan door een doek en voeg de tuinkruiden toe
- Schep de soep in kommen en dek die af met een plakje bladerdeeg
- Bestrooi met sesamzaad en bak het deeg in 20 minuten goudbruin