aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
2 el wijnazijn -
2 el sojasaus -
1 el sesamolie -
1 tl suiker -
50 gr gedroogde Chinese paddestoelen -
3 el olie -
400 gr biefstuk, in reepjes -
1 teentje knoflook, geperst -
1 grote ui, in ringen -
1 rode en groene paprika, in reepjes -
150 gr bleekselderij, in stukjes -
2 wortels, in plakjes -
300 gr chinese kool, in reepjes -
Zout -
Peper
-
-
Bereiding:-
Azijn, sojasaus, sesamolie en suiker mengen -
Hierin paddestoelen 3O min. weken -
Laten uitlekken (vocht bewaren) en in plakjes snijden -
In wok 1 eetl olie verhitten en biefstuk 5 min. roerbakken -
Uit pan nemen -
2 eetl. olie toevoegen en knoflook, ui, paprika 4 min. roerbakken -
Bleekselderij en wortel toevoegen en 2 min. knapperig bakken -
Kool en uitgelekte paddestoelen toevoegen en nog 2 min. roerbakken -
Weekvocht toevoegen en goed doorwarmen -
Biefstuk erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper -
Serveer met mie
-