aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 el wijnazijn

    • 2 el sojasaus

    • 1 el sesamolie

    • 1 tl suiker

    • 50 gr gedroogde Chinese paddestoelen

    • 3 el olie

    • 400 gr biefstuk, in reepjes

    • 1 teentje knoflook, geperst

    • 1 grote ui, in ringen

    • 1 rode en groene paprika, in reepjes

    • 150 gr bleekselderij, in stukjes

    • 2 wortels, in plakjes

    • 300 gr chinese kool, in reepjes

    • Zout

    • Peper


  • Bereiding:


    • Azijn, sojasaus, sesamolie en suiker mengen

    • Hierin paddestoelen 3O min. weken

    • Laten uitlekken (vocht bewaren) en in plakjes snijden

    • In wok 1 eetl olie verhitten en biefstuk 5 min. roerbakken

    • Uit pan nemen

    • 2 eetl. olie toevoegen en knoflook, ui, paprika 4 min. roerbakken

    • Bleekselderij en wortel toevoegen en 2 min. knapperig bakken

    • Kool en uitgelekte paddestoelen toevoegen en nog 2 min. roerbakken

    • Weekvocht toevoegen en goed doorwarmen

    • Biefstuk erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper

    • Serveer met mie