Aantal personen: ??

  • IngrediĆ«nten
    • 1 ui, gehakt
    • 1/2 prei, gesneden
    • 1 laurierblaadje
    • 2 middelgrote krabben
    • 8,5 dl visbouillon
    • 2,5 cm verse gemberwortel, gehakt
    • 1 borrelglaasje witte wijnazijn
    • zout en peper

  • Bereiding:
    • Ui, prei en laurierblaadje met een grote hoeveelheid water in een pan doen om er een
      groenten bouillon van te maken.
    • Aan de kook brengen en de krabben toevoegen.
    • Alles in ongeveer 20 minuten gaar laten koken
    • De gekookte krabben eruit halen en ze af laten koelen.
    • Scharen, poten en staarteinde afbreken.
    • De scharen openhakken en de rug openbreken; Alle vlees er uithalen.
    • De visbouillon aan de kook brengen en gember, wijnazijn en krabvlees toevoegen.
    • 15 minuten laten koken.
    • De soep op smaak brengen met zout en peper.