Aantal personen: ??
- Ingrediënten
- 1 ui, gehakt
- 1/2 prei, gesneden
- 1 laurierblaadje
- 2 middelgrote krabben
- 8,5 dl visbouillon
- 2,5 cm verse gemberwortel, gehakt
- 1 borrelglaasje witte wijnazijn
- zout en peper
- Bereiding:
- Ui, prei en laurierblaadje met een grote hoeveelheid water in een pan doen om er een
groenten bouillon van te maken. - Aan de kook brengen en de krabben toevoegen.
- Alles in ongeveer 20 minuten gaar laten koken
- De gekookte krabben eruit halen en ze af laten koelen.
- Scharen, poten en staarteinde afbreken.
- De scharen openhakken en de rug openbreken; Alle vlees er uithalen.
- De visbouillon aan de kook brengen en gember, wijnazijn en krabvlees toevoegen.
- 15 minuten laten koken.
- De soep op smaak brengen met zout en peper.
- Ui, prei en laurierblaadje met een grote hoeveelheid water in een pan doen om er een