aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 1 blik krab (250 gr)
- 1 schoongemaakte, in repen gesneden venkelknol
- 1 kop taug‚ (met kokend water overgoten)
- 1 groene paprika (van zaad ontdaan, in dunne repen)
- 1 rode peper (van zaad ontdaan, in repen)
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 theelepel mosterdpoeder
- Vers gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel wijnazijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus (geen ketjap!!)
- Bereiding:
- Snijd de krab in kleine stukjes en meng die met de venkel, taug‚ en paprika
- Schep alles losjes om
- Meng zout, citroensap, mosterd, peper en azijn goed door elkaar, voeg de olie toe en klop het tot een glad mengsel
- Voeg de sojasaus toe en meng het goed
- Schep dit mengsel, vlak voor het opdienen, losjes door de salade