aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 1 blik krab (250 gr)
    • 1 schoongemaakte, in repen gesneden venkelknol
    • 1 kop taug‚ (met kokend water overgoten)
    • 1 groene paprika (van zaad ontdaan, in dunne repen)
    • 1 rode peper (van zaad ontdaan, in repen)
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/2 theelepel mosterdpoeder
    • Vers gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel wijnazijn
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel sojasaus (geen ketjap!!)

  • Bereiding:
    • Snijd de krab in kleine stukjes en meng die met de venkel, taug‚ en paprika
    • Schep alles losjes om
    • Meng zout, citroensap, mosterd, peper en azijn goed door elkaar, voeg de olie toe en klop het tot een glad mengsel
    • Voeg de sojasaus toe en meng het goed
    • Schep dit mengsel, vlak voor het opdienen, losjes door de salade