Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 blik krab (250 gr)
    • 1 schoongemaakte, in repen gesneden venkelknol
    • 1 kop taugé (met kokend water overgoten)
    • 1 groene paprika (van zaad ontdaan, in dunne repen)
    • 1 rode peper (van zaad ontdaan, in repen)
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/2 theelepel mosterdpoeder
    • Versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel wijnazijn
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel sojasaus (geen ketjap!!)


  • Bereiding:

    • Snijd de krab in kleine stukjes, meng die met de venkel, de taugé en de paprika en schep alles losjes om
    • Meng het zout, het citroensap, de mosterd, de peper en de azijn goed door elkaar
    • Voeg de olie toe en klop het tot een glad mengsel
    • Voeg de sojasaus toe en meng goed
    • Schep dit mengsel, vlak voor het opdienen, losjes door de salade