Aantal personen: 2 a 3
- Ingrediënten
- 1/2 theelepel zout
- 1 kg krabbetjes
- 3 eetlepels zonnebloem olie
- 6 fijngehakte sjalotjes
- 2 theelepels fijngehakte gemberwortel
- 4 eetlepels sojasaus
- 12 druppels natrena vloeibaar
- Wat zwarte peper uit de molen
- 4 eetlepels warm water
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 dl kippenbouillon
- wat kwastjes lente-ui
- Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Breng 2 liter water in een grote pan aan de kook en voeg het zout toe.
- Doe de krabbetjes erbij en laat zachtjes koken.
- Haal ze na 4 minuten uit de pan en dep ze droog.
- Verhit de olie in de wok; Roerbak de krabbetjes 3 minuten.
- Voeg de sjalotjes en de gemberwortel toe en roerbak 2 minuten.
- Doe de sojasaus, de natrena en de peper erbij.
- Zet het vuur hoog, roerbak 30 seconden en giet het water erbij.
- Roer even door en doe de ingrediënten in een ovenschaal.
- Zet de schaal 60 a 70 minuten in de oven.
- Doe de wijnazijn in de schaal, haal de krabbetjes uit de schaal en leg ze op een bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven, zet die op 200 graden en laat het vlees verder garen.
- Doe de overgebleven saus in een kleine pan.
- Roer de kippenbouillon erdoor en maak de saus opnieuw warm.
- Leg de krabbetjes op een schaal en garneer ze met de lente-ui.
- Serveer de krabbetjes en de saus apart.