Aantal personen: 2 a 3

  • Ingrediënten
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 kg krabbetjes
    • 3 eetlepels zonnebloem olie
    • 6 fijngehakte sjalotjes
    • 2 theelepels fijngehakte gemberwortel
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 12 druppels natrena vloeibaar
    • Wat zwarte peper uit de molen
    • 4 eetlepels warm water
    • 2 eetlepels witte wijnazijn
    • 1 dl kippenbouillon
    • wat kwastjes lente-ui

  • Bereiding:
    • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    • Breng 2 liter water in een grote pan aan de kook en voeg het zout toe.
    • Doe de krabbetjes erbij en laat zachtjes koken.
    • Haal ze na 4 minuten uit de pan en dep ze droog.
    • Verhit de olie in de wok; Roerbak de krabbetjes 3 minuten.
    • Voeg de sjalotjes en de gemberwortel toe en roerbak 2 minuten.
    • Doe de sojasaus, de natrena en de peper erbij.
    • Zet het vuur hoog, roerbak 30 seconden en giet het water erbij.
    • Roer even door en doe de ingrediënten in een ovenschaal.
    • Zet de schaal 60 a 70 minuten in de oven.
    • Doe de wijnazijn in de schaal, haal de krabbetjes uit de schaal en leg ze op een bakplaat.
    • Schuif de bakplaat in de oven, zet die op 200 graden en laat het vlees verder garen.
    • Doe de overgebleven saus in een kleine pan.
    • Roer de kippenbouillon erdoor en maak de saus opnieuw warm.
    • Leg de krabbetjes op een schaal en garneer ze met de lente-ui.
    • Serveer de krabbetjes en de saus apart.