Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 1 makreel van ± 400 gram
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 grote in ringen gesneden uien
- 1 groene paprika zonden zaden en in dunne reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 gepelde, ontpitte en gehakte middelgrote tomaten
- 4 eetlepels gehakte peterselie
- 1 theelepel zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1 1/2 dl water
- 8 gehalveerde olijven zonder pit
- 12 partjes citroen
-
Bereiding:- Kerf de makreel aan beide kanten in
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de makreel snel aan beide kanten mooi bruin
- Leg hem apart
- Fruit nu de uien lichtbruin
- Doe de paprika erbij en bak die 3 minuten mee
- Doe de knoflook, tomaat zout, peper en water erbij en breng alles aan de kook
- Zet het vuur laag en laat het 15 minuten sudderen
- Doe de makreel weer in de pan, schep er wat vocht over en stoof nog 10 minuten na
- Leg de makreel op een schaal en laat hem koud worden
- Garneer de makreel voor het serveren met olijven en citroen