Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 1 makreel van ± 400 gram
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 3 grote in ringen gesneden uien
    • 1 groene paprika zonden zaden en in dunne reepjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 3 gepelde, ontpitte en gehakte middelgrote tomaten
    • 4 eetlepels gehakte peterselie
    • 1 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 1 1/2 dl water
    • 8 gehalveerde olijven zonder pit
    • 12 partjes citroen


  • Bereiding:

    • Kerf de makreel aan beide kanten in
    • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de makreel snel aan beide kanten mooi bruin
    • Leg hem apart
    • Fruit nu de uien lichtbruin
    • Doe de paprika erbij en bak die 3 minuten mee
    • Doe de knoflook, tomaat zout, peper en water erbij en breng alles aan de kook
    • Zet het vuur laag en laat het 15 minuten sudderen
    • Doe de makreel weer in de pan, schep er wat vocht over en stoof nog 10 minuten na
    • Leg de makreel op een schaal en laat hem koud worden
    • Garneer de makreel voor het serveren met olijven en citroen