Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 150 gr rundergehakt
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 1/2 eetlepel paneermeel
- 1 kruidenbouillontablet
- 250 gr aardappelen in stukjes
- 2 koolrabi’s in reepjes
- 1 zakje witte saus (Knorr)
- 20 fijngeknipte sprietjes bieslook
Bereiding:
- Meng het gehakt, zout, peper, het paprikapoeder en het paneermeel in een kom door elkaar en vorm hier kleine balletjes van
- Breng in een pan 1/2 liter water met het bouillontablet aan de kook, voeg de aardappelen en de koolrabi toe en laat ± 5 minuten koken
- Voeg de gehaktballetjes toe en kook alles in nog eens ± 10 minuten zachtjes gaar
- Maak intussen de saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Breng op smaak met nootmuskaat en roer er de bieslook door
- Giet het gehakt-koolrabimengsel af en schep de saus erdoor