Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr aardappelen
    • 500 gr koolraap
    • Zout
    • Peper
    • 4 bosuitjes
    • 200 gr veldsla
    • 25 gr boter
    • 300 gr shoarmavlees
    • 3/4 dl gezeefde tomaten
    • 1 theelepel bouillonpoeder


  • Bereiding:

    • Maak de aardappelen en de koolraap schoon, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar
    • Snijd de bosuitjes in ringetjes
    • Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken
    • Verhit de boter in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend in ± 5 minuten bruin en gaar
    • Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn
    • Roer de gezeefde tomaten en het bouillonpoeder erdoor en blijf roeren tot een smeuïge puree ontstaat
    • Schep de uienringetjes, de veldsla en het vlees erdoor en warm de stamppot al roerend nog even goed door
    • Breng op smaak met zout en peper