Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr aardappelen
- 500 gr koolraap
- Zout
- Peper
- 4 bosuitjes
- 200 gr veldsla
- 25 gr boter
- 300 gr shoarmavlees
- 3/4 dl gezeefde tomaten
- 1 theelepel bouillonpoeder
-
Bereiding:- Maak de aardappelen en de koolraap schoon, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar
- Snijd de bosuitjes in ringetjes
- Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken
- Verhit de boter in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend in ± 5 minuten bruin en gaar
- Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn
- Roer de gezeefde tomaten en het bouillonpoeder erdoor en blijf roeren tot een smeuïge puree ontstaat
- Schep de uienringetjes, de veldsla en het vlees erdoor en warm de stamppot al roerend nog even goed door
- Breng op smaak met zout en peper