Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 eetlepels olie
- 3 theelepels kerriepoeder
- 150 gr rijst
- 1/2 bouillontablet
- 200 gr gehakt
- 3 eetlepels gemalen kokos
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek (of andere sambal)
- 3 eetlepels sherry
- 2 eetlepels bakgember
Bereiding:
- Pel de ui en snipper hem fijn
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de helft van de ui zachtjes ± 2 minuten
- Bak het kerriepoeder even mee
- Schep de ongekookte rijst erdoor en fruit die in ± 2 minuten glazig
- Voeg 2 1/2 dl water en 1/2 bouillontablet toe en kook de rijst in ± 20 minuten gaar
- Vermeng intussen het gehakt met de rest van de ui, de gemalen kokos, 1 eetlepel ketjap, de sambal en zout en draai er kleine balletjes van
- Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in ± 5 minuten rondom bruin
- Roer de rest van de ketjap, de sherry en de bakgember door het bakvet
- Laat de gehaktballetjes met het deksel op de pan nog ± 10 minuten sudderen
- Verdun de ketjapjus met 1 1/2 dl water en geef dit bij de balletjes
- Serveer er een frisse salade bij