Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 eetlepels olie
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 150 gr rijst
  • 1/2 bouillontablet
  • 200 gr gehakt
  • 3 eetlepels gemalen kokos
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek (of andere sambal)
  • 3 eetlepels sherry
  • 2 eetlepels bakgember

Bereiding:

  1. Pel de ui en snipper hem fijn
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de helft van de ui zachtjes ± 2 minuten
  3. Bak het kerriepoeder even mee
  4. Schep de ongekookte rijst erdoor en fruit die in ± 2 minuten glazig
  5. Voeg 2 1/2 dl water en 1/2 bouillontablet toe en kook de rijst in ± 20 minuten gaar
  6. Vermeng intussen het gehakt met de rest van de ui, de gemalen kokos, 1 eetlepel ketjap, de sambal en zout en draai er kleine balletjes van
  7. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in ± 5 minuten rondom bruin
  8. Roer de rest van de ketjap, de sherry en de bakgember door het bakvet
  9. Laat de gehaktballetjes met het deksel op de pan nog ± 10 minuten sudderen
  10. Verdun de ketjapjus met 1 1/2 dl water en geef dit bij de balletjes
  11. Serveer er een frisse salade bij