• IngrediĆ«nten:


    • Voor de chocoladebakjes:

    • 125 gr witte chocolade in stukjes


      Voor de vulling:


    • 4 eetlepels slagroom

    • 60 gr witte chocolade in stukjes

    • 2 theelepels koffielikeur

    • 2 theelepels oploskoffie opgelost in 1 theelepel water


      Voor de garnering:


    • 24 schijfjes paranoten


      Extra nodig:


    • 24 aluminium bonbonvormpjes

    • Bakplaat, met bakpapier bekleed

  • Bereiding:


    • Chocoladebakjes:

    • Smelt de chocolade au bain-marie

    • Bestrijk de bodem en de zijkanten van de bonbonvormpjes met een dun laagje chocolade

    • Zet de vormpjes omgekeerd op de bakplaat en laat de chocola in de koelkast hard worden

    • Haal ze uit de koelkast en bestrijk ze met een tweede laag chocolade

    • Zet de bakjes weer omgekeerd op de bakplaat en laat ze in de koelkast harden


      Vulling:


    • Breng de slagroom aan de kook

    • Voeg de chocolade toe en laat die van het vuur af smelten

    • Roer de likeur en de koffie erdoor tot een glad mengsel

    • Laat de vulling iets afkoelen en schenk haar in de bakjes

    • Garneer de bakjes met een schijfje paranoot en laat ze afkoelen tot ze hard zijn geworden

    • Verwijder voor het serveren de aluminiumvormpjes

    • Bewaar de bonbons maximaal 1 week afgesloten in de koelkast