-
Ingrediƫnten:-
Voor de chocoladebakjes: -
125 gr witte chocolade in stukjes
Voor de vulling: -
4 eetlepels slagroom -
60 gr witte chocolade in stukjes -
2 theelepels koffielikeur -
2 theelepels oploskoffie opgelost in 1 theelepel water
Voor de garnering: -
24 schijfjes paranoten
Extra nodig: -
24 aluminium bonbonvormpjes -
Bakplaat, met bakpapier bekleed
-
-
Bereiding:-
Chocoladebakjes: -
Smelt de chocolade au bain-marie -
Bestrijk de bodem en de zijkanten van de bonbonvormpjes met een dun laagje chocolade -
Zet de vormpjes omgekeerd op de bakplaat en laat de chocola in de koelkast hard worden -
Haal ze uit de koelkast en bestrijk ze met een tweede laag chocolade -
Zet de bakjes weer omgekeerd op de bakplaat en laat ze in de koelkast harden
Vulling: -
Breng de slagroom aan de kook -
Voeg de chocolade toe en laat die van het vuur af smelten -
Roer de likeur en de koffie erdoor tot een glad mengsel -
Laat de vulling iets afkoelen en schenk haar in de bakjes -
Garneer de bakjes met een schijfje paranoot en laat ze afkoelen tot ze hard zijn geworden -
Verwijder voor het serveren de aluminiumvormpjes -
Bewaar de bonbons maximaal 1 week afgesloten in de koelkast
-