Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
- Zout
- Peper
- 8-10 teentjes knoflook
- 1 1/2 dl olijfolie
- 3 groene paprika’s in blokjes
- 1 1/2 dl runderbouillon (van tablet)
- 30 gr boter
- 400 gr reepjes shoarmavlees
- 2 bosjes lente-ui in schuine ringen
-
Bereiding:- Kook de aardappelen in water met zout en de knoflook in 20 minuten gaar
- Bak de paprika 2 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper
- Voeg de bouillon toe en laat het met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken
- Pureer de paprika met het kookvocht en zeef het
- Roerbak de shoarmareepjes 5 minuten in de boter
- Bak de lente-ui 2 minuten in 2 eetlepels olie
- Stamp de aardappelen en de knoflook met de rest van de olie tot een gladde puree
- Schep de lente-ui erdoor en breng de stamppot met peper op smaak
- Schep de shoarmareepjes op de stamppot en serveer de paprikasaus erbij