Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
    • Zout
    • Peper
    • 8-10 teentjes knoflook
    • 1 1/2 dl olijfolie
    • 3 groene paprika’s in blokjes
    • 1 1/2 dl runderbouillon (van tablet)
    • 30 gr boter
    • 400 gr reepjes shoarmavlees
    • 2 bosjes lente-ui in schuine ringen


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen in water met zout en de knoflook in 20 minuten gaar
    • Bak de paprika 2 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper
    • Voeg de bouillon toe en laat het met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken
    • Pureer de paprika met het kookvocht en zeef het
    • Roerbak de shoarmareepjes 5 minuten in de boter
    • Bak de lente-ui 2 minuten in 2 eetlepels olie
    • Stamp de aardappelen en de knoflook met de rest van de olie tot een gladde puree
    • Schep de lente-ui erdoor en breng de stamppot met peper op smaak
    • Schep de shoarmareepjes op de stamppot en serveer de paprikasaus erbij