Aantal personen: 4
- Ingrediënten
- 2 bolletjes knoflook
- 2 takjes verse tijm
- 250 gr champignons
- 30 gr boter
- 0,5 l kipbouillon
- 2,5 dl room
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 el gehakte peterselie
- Bereiding:
- Maak de teentjes knoflook van de bolletjes los en blancheer ze 1 a 2 minuten in kokend
water. - Laat ze in een zeef uitlekken en pel ze.
- Snij de champignons in plakjes, hou er vier a 5 achter voor garnering.
- Smelt de boter in een koekenpan en smoor de champignons +/- 5 minuten zachtjes in de
boter. - Haal ze uit de pan en hou ze apart.
- Smoor de teentjes knoflook en de tijm in het achtergebleven vocht, met het deksel op de
pan, in 10 tot 15 minuten zacht en gaar. - Schenk er al roerend, met beetjes tegelijk, de bouillon en de helft van de room bij.
- Laat +/- 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de massa met een staafmixer of in de blender.
- Voeg dan de champignons toe en laat weer aan de kook komen.
- Maak op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
- Roer er van het vuur af de rest van de room door.
- Snij de achtergehouden champignons in flinterdunne plakjes.
- Garneer de soep met fijngehakte peterselie en de plakjes rauwe champignons.
- Maak de teentjes knoflook van de bolletjes los en blancheer ze 1 a 2 minuten in kokend