Aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten
    • 2 bolletjes knoflook
    • 2 takjes verse tijm
    • 250 gr champignons
    • 30 gr boter
    • 0,5 l kipbouillon
    • 2,5 dl room
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 2 el gehakte peterselie

  • Bereiding:
    • Maak de teentjes knoflook van de bolletjes los en blancheer ze 1 a 2 minuten in kokend
      water.
    • Laat ze in een zeef uitlekken en pel ze.
    • Snij de champignons in plakjes, hou er vier a 5 achter voor garnering.
    • Smelt de boter in een koekenpan en smoor de champignons +/- 5 minuten zachtjes in de
      boter.
    • Haal ze uit de pan en hou ze apart.
    • Smoor de teentjes knoflook en de tijm in het achtergebleven vocht, met het deksel op de
      pan, in 10 tot 15 minuten zacht en gaar.
    • Schenk er al roerend, met beetjes tegelijk, de bouillon en de helft van de room bij.
    • Laat +/- 10 minuten zachtjes koken.
    • Pureer de massa met een staafmixer of in de blender.
    • Voeg dan de champignons toe en laat weer aan de kook komen.
    • Maak op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
    • Roer er van het vuur af de rest van de room door.
    • Snij de achtergehouden champignons in flinterdunne plakjes.
    • Garneer de soep met fijngehakte peterselie en de plakjes rauwe champignons.