aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
25 gr boter -
1 schoongemaakte en kleingesneden ui -
1 in vier stukken verdeelde kip van ca. 1250 gr -
1 liter water -
1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei -
1 geschilde en in plakken gesneden winterwortel -
2 eetlepels grofgehakte peterselie -
Zout -
Peper -
100 gr rijst -
200 gr in kleine blokjes gesneden gekookte ham -
2 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaten
-
-
Bereiding:-
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten -
Voeg de stukken kip toe en bak deze rondom lichtbruin -
Voeg het water, de ringen prei, de plakken wortel, de grof gehakte peterselie en wat zout en peper toe -
Breng het geheel aan de kook -
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 45 minuten zachtjes koken tot de stukken kip gaar zijn -
Neem de stukken kip met een schuimspaan uit de pan, verwijder het vel en ontbeen ze -
Snijd het kippevlees in stukjes -
Voeg de rijst aan de soep toe en breng alles opnieuw aan de kook -
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is -
Roer de stukjes kippevlees, de blokjes ham en de stukjes tomaat door de soep en laat hem door en door warm worden
-