aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 25 gr boter

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 1 in vier stukken verdeelde kip van ca. 1250 gr

    • 1 liter water

    • 1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei

    • 1 geschilde en in plakken gesneden winterwortel

    • 2 eetlepels grofgehakte peterselie

    • Zout

    • Peper

    • 100 gr rijst

    • 200 gr in kleine blokjes gesneden gekookte ham

    • 2 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaten

  • Bereiding:


    • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten

    • Voeg de stukken kip toe en bak deze rondom lichtbruin

    • Voeg het water, de ringen prei, de plakken wortel, de grof gehakte peterselie en wat zout en peper toe

    • Breng het geheel aan de kook

    • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 45 minuten zachtjes koken tot de stukken kip gaar zijn

    • Neem de stukken kip met een schuimspaan uit de pan, verwijder het vel en ontbeen ze

    • Snijd het kippevlees in stukjes

    • Voeg de rijst aan de soep toe en breng alles opnieuw aan de kook

    • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is

    • Roer de stukjes kippevlees, de blokjes ham en de stukjes tomaat door de soep en laat hem door en door warm worden