• Ingrediënten

    • 750 gr kippenlevertjes
    • 1 middelgrote ui
    • 1 eetlepel slagroom
    • 2 afgestreken eetlepels tomatenpuree
    • 3 eetlepels rode wijn
    • ruim 100 gram gepelde walnoten
    • peper en zout
    • teentje knoflook
    • 75 gram roomboter


  • Bereiding:

    • Kippenlevertjes afspoelen en droogdeppen met keukenpapier
    • Ui in kleine stukjes snijden, knoflook fijnmaken
    • Walnoten grof hakken (stukjes plm 5 mm)
    • Kippenlevertjes in de boter bakken
    • Als ze rondom verkleurd zijn de ui en de knoflook toevoegen en even fruiten
    • Het geheel 5 minuten gaar laten sudderen
    • Pan van het vuur nemen en het mengsel af laten koelen
    • De kippenlevertjes en ui pureren (met een keukenmachine)
    • Voeg de slagroom, de tomatenpuree, de walnoten en de wijn toe
    • Maak het op smaak met zout en peper
    • Doe het in een vorm en zet in de koeling om op te stijven