-
Ingrediënten- 750 gr kippenlevertjes
- 1 middelgrote ui
- 1 eetlepel slagroom
- 2 afgestreken eetlepels tomatenpuree
- 3 eetlepels rode wijn
- ruim 100 gram gepelde walnoten
- peper en zout
- teentje knoflook
- 75 gram roomboter
-
Bereiding:- Kippenlevertjes afspoelen en droogdeppen met keukenpapier
- Ui in kleine stukjes snijden, knoflook fijnmaken
- Walnoten grof hakken (stukjes plm 5 mm)
- Kippenlevertjes in de boter bakken
- Als ze rondom verkleurd zijn de ui en de knoflook toevoegen en even fruiten
- Het geheel 5 minuten gaar laten sudderen
- Pan van het vuur nemen en het mengsel af laten koelen
- De kippenlevertjes en ui pureren (met een keukenmachine)
- Voeg de slagroom, de tomatenpuree, de walnoten en de wijn toe
- Maak het op smaak met zout en peper
- Doe het in een vorm en zet in de koeling om op te stijven