Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 flesje Columbus van Brouwerij ’t IJ (*)
- 1 kippetje
- 1 rode paprika
- 2 tenen look
- 1 ui
- 100 gr mager gerookt spek in dobbelsteentjes
- 1/2 theelepel gedroogde dragon
- Peper
- Zout
- Allesbinder
Bereiding:
- Braad de kip in wat boter en olie aan
- Haal hem dan uit de pan en bak de spekjes aan
- Voeg de gesnipperde ui en look toe en laat ze goudbruin worden
- Voeg de fijngesneden paprika toe en laat die even mee smoren
- Blus af met het bier
- Doe er de kip, de dragon, peper en zout bij en laat het gerecht met het deksel
schuin op de pan 45 minuten zachtjes stoven - Bind de jus met allesbinder
- Geef er Turks brood bij
- In plaats van Columbus kunt u ook Pauwel Kwak en La Chouffe gebruiken
- (*) Stamwortgehalte: 19,5 Alcoholpercentage: 9,0% Soort: speciaalbier
- De Columbus is met zijn 9 % en zijn makkelijke dronk een van de gevaarlijke
biertjes van brouwerij ’t ij - Hij is donkerblond van kleur en heeft kruidige, stevige smaak