aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 500 gr. kipfilet
    • 2 eetl. bloem
    • 1 ui
    • 1 groene paprika
    • 2 vleestomaten
    • 2 bosuitjes
    • 1 blikje ananasblokjes
    • 2 eetl. sojasaus of ketjap
    • 4 eetl. tomatenketchup
    • 2 theel. suiker
    • 1 eetl. citroensap
    • Mespunt sambal oelek
    • Allesbinder
    • 100 gr. geroosterde cashewnoten
    • Peper
    • Zout
    • Olie
    • Rijst


  • Bereiding:

    • Snijd kipfilet in reepjes
    • Meng het met de bloem en wat zout en peper tot ze rondom bedekt zijn
    • Snipper de ui grof
    • Snij de paprika in reepjes
    • Ontvel de vleestomaten en snijdt ze in partjes
    • Snij de bosuitjes in ringen
    • Verhit wat olie in een pan
    • Bak de kipfiletreepjes in 4 min. rondom en schep ze uit de pan.
    • Roerbak de ui en paprika in het braadvet tot de ui glazig is
    • Voeg de tomaat en ananas (incl. sap) toe
    • Breng dit op smaak met de sojasaus/ketjap, tomatenketchup, suiker, citroensap en de sambal
    • Voeg een scheutje water toe en bind de saus met allesbinder
    • Bestrooi de saus met de bosui en de cashewnoten
    • Serveren met gekookte rijst.