aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 eetlepel tomatenketchup
- 4 rottikoeken (te koop in surinaamse toko’s)
- 1 1/2 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels masalapoeder
- 1 Madam Jeanette
- 1 kilo kipfilet
- 3 aardappels
- 300 gram kouseband
- 1 1/2 kippenbouillontablet
- Olijfolie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
-
Bereiding:- Snij 1 ui in kleine stukjes
- Snipper de Madam Jeanette
- Snipper de knoflooktenen
- Snij de kipfilet in blokjes van 2 cm en peper en zout ze
- Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes
- Doe een flinke scheut olijfolie in een pan
- Braad de kipfiletblokjes aan in de hete olie en neem ze weer uit de pan
- Fruit in de olie de ui en knoflook glazig
- Voeg 2 eetlepels masalapoeder toe
- Voeg 1 eetlepel tomatenketchup toe
- Voeg eerst eenkwart en later naar smaak meer van de Madam Jeanette toe
- Voeg een kopje water en 1 kippenbouillontablet toe
- Voeg de kip weer bij het mengsel
- Voeg de aardappelblokjes erbij
- Op een zacht pitje ongeveer 20 minuten laten sudderen
- Kouseband doppen en in stukjes van ongeveer 2 cm snijden
- Snipper een halve ui
- Snipper een half teentje knoflook
- Verhit wat olie in een pan
- Fruit hierin de ui en knoflook
- Kouseband en een halve kipbouillontablet toevoegen
- Ongeveer 10 minuten laten sudderen
- Leg de rottikoeken op een bord
- Leg aan de ene kant een portie kousebandmengsel en aan de andere kant een portie kipmengsel erop