aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 eetlepel tomatenketchup
    • 4 rottikoeken (te koop in surinaamse toko’s)
    • 1 1/2 ui
    • 2 tenen knoflook
    • 2 eetlepels masalapoeder
    • 1 Madam Jeanette
    • 1 kilo kipfilet
    • 3 aardappels
    • 300 gram kouseband
    • 1 1/2 kippenbouillontablet
    • Olijfolie
    • Peper naar smaak
    • Zout naar smaak


  • Bereiding:

    • Snij 1 ui in kleine stukjes
    • Snipper de Madam Jeanette
    • Snipper de knoflooktenen
    • Snij de kipfilet in blokjes van 2 cm en peper en zout ze
    • Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes
    • Doe een flinke scheut olijfolie in een pan
    • Braad de kipfiletblokjes aan in de hete olie en neem ze weer uit de pan
    • Fruit in de olie de ui en knoflook glazig
    • Voeg 2 eetlepels masalapoeder toe
    • Voeg 1 eetlepel tomatenketchup toe
    • Voeg eerst eenkwart en later naar smaak meer van de Madam Jeanette toe
    • Voeg een kopje water en 1 kippenbouillontablet toe
    • Voeg de kip weer bij het mengsel
    • Voeg de aardappelblokjes erbij
    • Op een zacht pitje ongeveer 20 minuten laten sudderen
    • Kouseband doppen en in stukjes van ongeveer 2 cm snijden
    • Snipper een halve ui
    • Snipper een half teentje knoflook
    • Verhit wat olie in een pan
    • Fruit hierin de ui en knoflook
    • Kouseband en een halve kipbouillontablet toevoegen
    • Ongeveer 10 minuten laten sudderen
    • Leg de rottikoeken op een bord
    • Leg aan de ene kant een portie kousebandmengsel en aan de andere kant een portie kipmengsel erop