aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 300 g kip- of lamsvlees
- 2 teentjes knoflook
- 2 kopjes water
- 1 ui
- 2 el olie
- 2 el kerrie massala
- 1 tl aji no moto (of ve-tsin)
- 1 a 2 bouillonblokjes
- 6 middelgrote aardappelen
- 1 afgestr. el tomatenpuree
- Kouseband
- Witte kool
- 2 gepelde hardgekookte eieren
- Evt. halve peper
- Indien nodig zout naar smaak
-
Bereiding:- Aardappelen schillen en in stukken snijden, kouseband in stukjes van ong. vier cm snijden
- Witte kool in dunne reepjes snijden
- Fruit de ui, peper en knoflook in de olie, het vlees toevoegen en bakken tot het vlees enigszins gaar wordt
- Daarna de massala, tomatenpuree en de aji-no-moto toevoegen en een paar minuten meefruiten
- De aardappelen, kouseband en witte kool toevoegen en het geheel goed omscheppen
- Na circa drie minuten het water, bouillonblokje(s) en daarna de eieren erbij doen en zachtjes laten koken,
totdat de jus de gewenste dikte heeft - Serveren met roti, dit is verkrijgbaar in de diepvries van de toko