aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 300 g kip- of lamsvlees
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 kopjes water
    • 1 ui
    • 2 el olie
    • 2 el kerrie massala
    • 1 tl aji no moto (of ve-tsin)
    • 1 a 2 bouillonblokjes
    • 6 middelgrote aardappelen
    • 1 afgestr. el tomatenpuree
    • Kouseband
    • Witte kool
    • 2 gepelde hardgekookte eieren
    • Evt. halve peper
    • Indien nodig zout naar smaak


  • Bereiding:

    • Aardappelen schillen en in stukken snijden, kouseband in stukjes van ong. vier cm snijden
    • Witte kool in dunne reepjes snijden
    • Fruit de ui, peper en knoflook in de olie, het vlees toevoegen en bakken tot het vlees enigszins gaar wordt
    • Daarna de massala, tomatenpuree en de aji-no-moto toevoegen en een paar minuten meefruiten
    • De aardappelen, kouseband en witte kool toevoegen en het geheel goed omscheppen
    • Na circa drie minuten het water, bouillonblokje(s) en daarna de eieren erbij doen en zachtjes laten koken,
      totdat de jus de gewenste dikte heeft
    • Serveren met roti, dit is verkrijgbaar in de diepvries van de toko