Aantal personen: 2


  • IngrediĆ«nten

    • 200 gram kipgehakt
    • 1 kleine ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 eierdooier
    • zout en versgemalen peper
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 bosuitjes
    • 150 gram rijst
    • Boter en/of olie om te bakken
    • Sap van 1 sinaasappel
    • 1 theelepel honing
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 blikje gepelde tomaten in blokjes (400 gram)


  • Bereiding:

    • Doe het kipgehakt in een kom
    • Snipper de ui en de knoflook
    • Meng de ui, de knoflook, het gemberpoeder, het paprikapoeder, de eierdooier en wat zout en
      peper door het gehakt
    • Vorm er met vochtige handen zes balletjes van en haal ze door de bloem
    • Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en houd het lichtgekleurde en het groene deel
      apart
    • Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
    • Verhit de boter en/of de olie in een koekenpan
    • Bak het gehakt op middelhoog vuur in ca. 6 minuten per kant gaar en mooi bruin
    • Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze afgedekt warm
    • Fruit het wit van de bosui 2 minuten in het achtergebleven braadvet
    • Blus af met het sinaasappelsap
    • Roer er de honing, de sojasaus, de tomatenblokjes en wat zout en peper door
    • Schep de tomatensaus door de rijst
    • Verdeel de rijst over de borden en schep er de gehaktballen op
    • Bestrooi met het groen van de bosui
    • Geef er desgewenst nog groene groenten, bijvoorbeeld doperwtjes of sperzieboontjes bij