Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 200 gram kipgehakt
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eierdooier
- zout en versgemalen peper
- 2 eetlepels bloem
- 2 bosuitjes
- 150 gram rijst
- Boter en/of olie om te bakken
- Sap van 1 sinaasappel
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 blikje gepelde tomaten in blokjes (400 gram)
-
Bereiding:- Doe het kipgehakt in een kom
- Snipper de ui en de knoflook
- Meng de ui, de knoflook, het gemberpoeder, het paprikapoeder, de eierdooier en wat zout en
peper door het gehakt - Vorm er met vochtige handen zes balletjes van en haal ze door de bloem
- Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en houd het lichtgekleurde en het groene deel
apart - Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit de boter en/of de olie in een koekenpan
- Bak het gehakt op middelhoog vuur in ca. 6 minuten per kant gaar en mooi bruin
- Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze afgedekt warm
- Fruit het wit van de bosui 2 minuten in het achtergebleven braadvet
- Blus af met het sinaasappelsap
- Roer er de honing, de sojasaus, de tomatenblokjes en wat zout en peper door
- Schep de tomatensaus door de rijst
- Verdeel de rijst over de borden en schep er de gehaktballen op
- Bestrooi met het groen van de bosui
- Geef er desgewenst nog groene groenten, bijvoorbeeld doperwtjes of sperzieboontjes bij