aantal personen: 4


  • Ingrediënten:

    • 1 el olie
    • 150 g spekblokjes
    • 250 g champignons
    • 150 g oesterzwammen
    • 1 rode paprika
    • 4 takjes peterselie
    • 4 kipfilets a 100 g
    • Zout
    • Peper
    • 1 el boter
    • 5 el zilveruitjes (potje)
    • 2 tl basilicum
    • 1 tl tijm
    • 1 teentje knoflook
    • 1 dl rode wijn


  • Bereiding:

    • In een braadpan de olie verhitten
    • Spekblokjes toevoegen en ca. 10 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen
    • Intussen champignons en oesterzwammen schoonvegen met een borsteltje of keukenpapier
    • De oesterzwammen in brede repen snijden en de champignons halveren
    • De paprika in dunne reepjes snijden en de peterselie fijnknippen
    • De kipfilets bestrooien met zout en peper naar smaak
    • Met een schuimspaan spekblokjes uit pan scheppen
    • Aan het achtergebleven bakvet boter toevoegen en verhitten
    • Bak de Kipfilets op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin, halverwege keren
    • Toevoegen: spekblokjes, uitjes, paddestoelen, paprika, basilicum en tijm
    • Knofook erboven uitpersen
    • Met deksel op pan kipfilets in ca. 15 minuten gaarbraden, halverwege keren
    • Kip uit pan nemen
    • Door achtergebleven bakvet rode wijn roeren en een halve minuut laten koken
    • Saus op smaak brengen met zout enpeper
    • Kipfilets over borden verdelen, wat saus erover verdelen en bestrooien met peterselie
    • Rest van saus overdoen in sauskom
    • Lekker met aardappelpuree en broccoli