aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 el olie
- 150 g spekblokjes
- 250 g champignons
- 150 g oesterzwammen
- 1 rode paprika
- 4 takjes peterselie
- 4 kipfilets a 100 g
- Zout
- Peper
- 1 el boter
- 5 el zilveruitjes (potje)
- 2 tl basilicum
- 1 tl tijm
- 1 teentje knoflook
- 1 dl rode wijn
-
Bereiding:- In een braadpan de olie verhitten
- Spekblokjes toevoegen en ca. 10 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen
- Intussen champignons en oesterzwammen schoonvegen met een borsteltje of keukenpapier
- De oesterzwammen in brede repen snijden en de champignons halveren
- De paprika in dunne reepjes snijden en de peterselie fijnknippen
- De kipfilets bestrooien met zout en peper naar smaak
- Met een schuimspaan spekblokjes uit pan scheppen
- Aan het achtergebleven bakvet boter toevoegen en verhitten
- Bak de Kipfilets op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin, halverwege keren
- Toevoegen: spekblokjes, uitjes, paddestoelen, paprika, basilicum en tijm
- Knofook erboven uitpersen
- Met deksel op pan kipfilets in ca. 15 minuten gaarbraden, halverwege keren
- Kip uit pan nemen
- Door achtergebleven bakvet rode wijn roeren en een halve minuut laten koken
- Saus op smaak brengen met zout enpeper
- Kipfilets over borden verdelen, wat saus erover verdelen en bestrooien met peterselie
- Rest van saus overdoen in sauskom
- Lekker met aardappelpuree en broccoli