aantal personen: 4


  • Ingrediënten:

    • 2 uien, gesnipperd
    • 150 g peultjes
    • 4 halve perziken (blik)
    • 2 bolletjes gember
    • 400 g kipfilet
    • 1 tl gemberpoeder
    • 1 tl zout
    • 2 tl basilicum
    • 1/2 dl droge witte wijn
    • 1 el gembersiroop
    • 2 el currygewürzsaus
    • 2 el olie


  • Bereiding:

    • Peultjes schoonmaken
    • Perziken in dunne schijfjes snijden
    • Gember klein snijden (of gebruik knoflookpers)
    • Kipfilet in dunne plakjes snijden
    • Bestrooien met gemberpoeder en zout
    • In kopje basilicum, wijn, gembersiroop en currygewürzsaus door elkaar roeren
    • Op hoog vuur wok goed heet laten worden
    • Olie toevoegen en verhitten, kipplakjes in ca. 3 minuten roerbakken
    • Met schuimspaan uit wok nemen
    • In wok ui, peultjes en perzik in 2 minuten knappend gaar bakken
    • Sausje, gember en kipplakjes erdoor scheppen
    • Op hoog vuur al omscheppende nog 3 minuten bakken tot kip gaar is en vocht verdampt is
    • Overdoen in schaal en serveren met rijst