aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 2 uien, gesnipperd
- 150 g peultjes
- 4 halve perziken (blik)
- 2 bolletjes gember
- 400 g kipfilet
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl zout
- 2 tl basilicum
- 1/2 dl droge witte wijn
- 1 el gembersiroop
- 2 el currygewürzsaus
- 2 el olie
-
Bereiding:- Peultjes schoonmaken
- Perziken in dunne schijfjes snijden
- Gember klein snijden (of gebruik knoflookpers)
- Kipfilet in dunne plakjes snijden
- Bestrooien met gemberpoeder en zout
- In kopje basilicum, wijn, gembersiroop en currygewürzsaus door elkaar roeren
- Op hoog vuur wok goed heet laten worden
- Olie toevoegen en verhitten, kipplakjes in ca. 3 minuten roerbakken
- Met schuimspaan uit wok nemen
- In wok ui, peultjes en perzik in 2 minuten knappend gaar bakken
- Sausje, gember en kipplakjes erdoor scheppen
- Op hoog vuur al omscheppende nog 3 minuten bakken tot kip gaar is en vocht verdampt is
- Overdoen in schaal en serveren met rijst