aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 350 g kipfilet
- 100 g worteltjes
- 150 g haricots verts
- 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 2 el zonnebloemolie
- 3 dl kippebouillon
- 1 1/2 tl maïzena
- Snufje kerriepoeder
- Zout
- Peper
-
Bereiding:- Snij de kip in reepjes, de wortel in dunne plakjes en de paprika in reepjes
- Snij de boontjes in stukjes van 4cm en snipper de ui
- Verhit de olie in een wok. Bak de kipreepjes en de ui 2 minuten
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles nogmaals 2 minuten bakken
- Schenk de kippebouillon erbij en laat alles dan nog 5 minuten zachtjeskoken
- Maak de maïzena aan met 1 1/2 el water
- Roer dit mengsel door het kokende vocht in de pan en roer tot een lichtgebonden saus is
verkregen - Voeg er het kerriepoeder aan toe en maak op smaak met zout en peper
- Laat er nog even de kook over komen en dien het gerecht op
- Geef er rijst bij