aantal personen: 4


  • Ingrediënten:

    • 350 g kipfilet
    • 100 g worteltjes
    • 150 g haricots verts
    • 1 rode paprika
    • 1 grote ui
    • 2 el zonnebloemolie
    • 3 dl kippebouillon
    • 1 1/2 tl maïzena
    • Snufje kerriepoeder
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Snij de kip in reepjes, de wortel in dunne plakjes en de paprika in reepjes
    • Snij de boontjes in stukjes van 4cm en snipper de ui
    • Verhit de olie in een wok. Bak de kipreepjes en de ui 2 minuten
    • Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles nogmaals 2 minuten bakken
    • Schenk de kippebouillon erbij en laat alles dan nog 5 minuten zachtjeskoken
    • Maak de maïzena aan met 1 1/2 el water
    • Roer dit mengsel door het kokende vocht in de pan en roer tot een lichtgebonden saus is
      verkregen
    • Voeg er het kerriepoeder aan toe en maak op smaak met zout en peper
    • Laat er nog even de kook over komen en dien het gerecht op
    • Geef er rijst bij