aantal personen: 2
-
Ingrediënten:- 1 eetlepel Chinese sojasaus
- Zout
- 2 eetlepels maizena
- 1 eetlepel sherry
- 200 g kipfilet, in reepjes
- 125 g witte rijst
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 groene paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel fijngehakte prei
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
- 75 g cashewnoten
-
Bereiding:- Roer de sojasaus, maizena en sherry door elkaar
- Leg de reepjes kipfilet 15 minuten in deze sojamarinade
- Snijd de paprika en bleekselderij in stukjes
- Kook de rijst volgens de algemene gebruiksaanwijzing op het pak
- Verhit in een wok of braadpan 1 eetlepel olie en bak hierin de paprika, bleekselderij, prei, knoflook en djah‚ op hoog vuur ca. 1 minuut onder voortdurend omscheppen (roerbakken)
- Schep de groenten uit de pan
- Verhit 2 eetlepels olie in de wok of braadpan en bak hierin de reepjes kip op een hoog vuur al omscheppend tot ze gaar zijn
- Bestrooi de kip met iets zout en peper en voeg de groenten en de cashewnoten toe
- Laat het gerecht onder regelmatig omscheppen goed warm worden
- Serveer de rijst er apart bij
- Lekker met een witte koolsalade