aantal personen: 2


  • Ingrediënten:

    • 1 eetlepel Chinese sojasaus
    • Zout
    • 2 eetlepels maizena
    • 1 eetlepel sherry
    • 200 g kipfilet, in reepjes
    • 125 g witte rijst
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 groene paprika
    • 2 stengels bleekselderij
    • 1 eetlepel fijngehakte prei
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
    • 75 g cashewnoten


  • Bereiding:

    • Roer de sojasaus, maizena en sherry door elkaar
    • Leg de reepjes kipfilet 15 minuten in deze sojamarinade
    • Snijd de paprika en bleekselderij in stukjes
    • Kook de rijst volgens de algemene gebruiksaanwijzing op het pak
    • Verhit in een wok of braadpan 1 eetlepel olie en bak hierin de paprika, bleekselderij, prei, knoflook en djah‚ op hoog vuur ca. 1 minuut onder voortdurend omscheppen (roerbakken)
    • Schep de groenten uit de pan
    • Verhit 2 eetlepels olie in de wok of braadpan en bak hierin de reepjes kip op een hoog vuur al omscheppend tot ze gaar zijn
    • Bestrooi de kip met iets zout en peper en voeg de groenten en de cashewnoten toe
    • Laat het gerecht onder regelmatig omscheppen goed warm worden
    • Serveer de rijst er apart bij
    • Lekker met een witte koolsalade