aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 100 g santen*
    • 500 g kipfilet
    • 3 el olie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 1/2 el fijngeraspte gemberwortel
    • 2 tl sambal
    • 2 el kerriepoeder
    • 2 el bloem
    • 1 stukje citroenschil
    • 1 kaneelstokje
    • 2 el fijngesneden selderij


  • Bereiding:

    • Los de santen op in 5 dl heet water
    • Kip in reepjes snijden en in de olie ca. 5 minuten roerbakken en uit de pan nemen
    • In het achtergebleven vet de ui, knoflook en gember ca. 5 minuten bakken
    • Sambal, kerrie en bloem erdoor roeren en nog even meebakken
    • Opgeloste santen, citroenschil en kaneelstokje toevoegen, tot gladde saus roeren en op zacht
      vuur ca. 15minuten laten sudderen
    • Laat de kip de laatste 5 minuten meewarmen
    • Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje
    • Voeg de fijngesneden selderij op het laatste moment toe
    • Serveer er rijst en een komkommersalade bij


    • *Santen is in kuipjes/blokjes te koop bij toko’s en bij de grotere supermarkten