aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 100 g santen*
- 500 g kipfilet
- 3 el olie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 1/2 el fijngeraspte gemberwortel
- 2 tl sambal
- 2 el kerriepoeder
- 2 el bloem
- 1 stukje citroenschil
- 1 kaneelstokje
- 2 el fijngesneden selderij
-
Bereiding:- Los de santen op in 5 dl heet water
- Kip in reepjes snijden en in de olie ca. 5 minuten roerbakken en uit de pan nemen
- In het achtergebleven vet de ui, knoflook en gember ca. 5 minuten bakken
- Sambal, kerrie en bloem erdoor roeren en nog even meebakken
- Opgeloste santen, citroenschil en kaneelstokje toevoegen, tot gladde saus roeren en op zacht
vuur ca. 15minuten laten sudderen - Laat de kip de laatste 5 minuten meewarmen
- Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje
- Voeg de fijngesneden selderij op het laatste moment toe
- Serveer er rijst en een komkommersalade bij
-
*Santen is in kuipjes/blokjes te koop bij toko’s en bij de grotere supermarkten