aantal personen: 4 (hoofdgerecht)
-
Ingrediënten:- 2 flinke uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 4 stelen bleekselderij
- 8 kipkarbonades
- 5 el olie
- 6 el bloem
- 3/4 l kippebouillon, uit een pot of van tabletten
- 3 laurierblaadjes
- 1 tlgedroogde tijm
- 1 tlcayennepeper
- Zout
- Versgemalen peper
- 300 gr rijst
-
Bereiding:- Bak de stukken kip rondom goudbruin in de hete olie en schep ze uit de pan
- Roer de bloem door de olie en laat al roerend op laag vuur diepbruin kleuren
- Doe de ui, de knoflook, de paprika en de bleekselderij in de pan en laat kort meebakken
- Giet er de bouillon bij en voeg blaadjes laurier, de tijm en de cayennepeper toe
- Laat de saus regelmatig roerend 30 minuten zachtjes pruttelen en breng verder op smaak met zout en peper
- Leg de stukken kip in de saus en laat ze in 35 minuten gaar worden
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer de gumbo op de rijst