aantal personen: 4 (hoofdgerecht)


  • IngrediĆ«nten:

    • 2 flinke uien
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 rode paprika
    • 4 stelen bleekselderij
    • 8 kipkarbonades
    • 5 el olie
    • 6 el bloem
    • 3/4 l kippebouillon, uit een pot of van tabletten
    • 3 laurierblaadjes
    • 1 tlgedroogde tijm
    • 1 tlcayennepeper
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • 300 gr rijst


  • Bereiding:

    • Bak de stukken kip rondom goudbruin in de hete olie en schep ze uit de pan
    • Roer de bloem door de olie en laat al roerend op laag vuur diepbruin kleuren
    • Doe de ui, de knoflook, de paprika en de bleekselderij in de pan en laat kort meebakken
    • Giet er de bouillon bij en voeg blaadjes laurier, de tijm en de cayennepeper toe
    • Laat de saus regelmatig roerend 30 minuten zachtjes pruttelen en breng verder op smaak met zout en peper
    • Leg de stukken kip in de saus en laat ze in 35 minuten gaar worden
    • Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer de gumbo op de rijst