aantal personen: 8 hoofdgerecht
-
Ingrediënten:
-
4 grote kipfilets -
Boter om te braden -
1 flinke ui -
1 kruidenbouillontablet -
Zout -
Peper -
1 pakje gezeefde tomaten (500 g) -
5 eieren -
2 el melk -
8 grote plakken rauwe ham -
1 potje pesto (basilicumsaus)
-
-
Bereiding:
-
Dep de kipfilets droog en braad ze op middelhoog vuur rondom bruin in de hete
boter -
Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen -
Fruit de gesnipperde ui in het braadvet van de kipfilets en doe er het
verkruimelde
bouillontablet en de gezeefde tomaten bij -
Breng de saus op smaak met wat zout en peper en laat kort doorkoken -
Klop de eieren in een kom los met de melk -
Bak in een koekepan met een anti-aanbaklaag èèn voor
èèn 4 dunne omeletjes van het eiermengsel en laat ze op een
bord glijden -
Leg de plakken ham op het werkblad en bestrijk ze met de pesto -
Verpak de kipfilets eerst in de ham en daarna een voor een in een omeletje -
Schep de tomatensaus in een platte ovenschaal en leg er de kipfilets met de
naad naar beneden
in -
Zet de schaal tot hij de oven in gaat in de koelkast -
AFWERKEN: -
Verwarm de oven voor op 160 graden -
Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven -
Snijd de kipfilets voor ze worden geserveerd schuin in tweeën. -
Ze smaken warm, lauwwarm of koud
-