aantal personen: 8 hoofdgerecht



  • Ingrediënten:


    • 4 grote kipfilets

    • Boter om te braden

    • 1 flinke ui

    • 1 kruidenbouillontablet

    • Zout

    • Peper

    • 1 pakje gezeefde tomaten (500 g)

    • 5 eieren

    • 2 el melk

    • 8 grote plakken rauwe ham

    • 1 potje pesto (basilicumsaus)




  • Bereiding:


    • Dep de kipfilets droog en braad ze op middelhoog vuur rondom bruin in de hete
      boter

    • Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen

    • Fruit de gesnipperde ui in het braadvet van de kipfilets en doe er het
      verkruimelde
      bouillontablet en de gezeefde tomaten bij

    • Breng de saus op smaak met wat zout en peper en laat kort doorkoken

    • Klop de eieren in een kom los met de melk

    • Bak in een koekepan met een anti-aanbaklaag èèn voor
      èèn 4 dunne omeletjes van het eiermengsel en laat ze op een
      bord glijden

    • Leg de plakken ham op het werkblad en bestrijk ze met de pesto

    • Verpak de kipfilets eerst in de ham en daarna een voor een in een omeletje

    • Schep de tomatensaus in een platte ovenschaal en leg er de kipfilets met de
      naad naar beneden
      in

    • Zet de schaal tot hij de oven in gaat in de koelkast

    • AFWERKEN:

    • Verwarm de oven voor op 160 graden

    • Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven

    • Snijd de kipfilets voor ze worden geserveerd schuin in tweeën.

    • Ze smaken warm, lauwwarm of koud