aantal personen:4 (hoofdgerecht)
-
Ingrediënten:- 1 kleine wittekool of 600 gr gesneden wittekool
- 2 uien
- 500 gr kipfilet
- 100 gr mager gerookt spek, in blokjes
- 1 el plantaardige olie
- 25 gr (braad)boter
- 2 el komijnzaad
- 3/4 l kippenbouillon (van een tablet)
- Zout
- Peper
-
Bereiding:- Snijd de kool in kwarten en verwijder het buitenste blad
- Snijd de harde stronk uit de kwarten en snijd of schaaf de kool met de hand of in de
foodprocessor in smalle reepjes - Snijd de gepelde uien in halve ringen. Snijd de kipfilet in blokjes
- Bak de spekblokjes uit in de olie
- Schep ze uit de pan
- Doe de boter bij het spekvet in de pan en bak de kipblokjes op middelhoog vuur in circa
10minuten gaar - Voeg na 5 minuten de uienringen toe en laat omscheppend meebakken
- Stoof intussen in een andere pan de reepjes kool met de komijn in circa 20 minuten met het
deksel op de pan beetgaar - Schep de kool, de kipblokjes, de uien en de spekblokjes door elkaar
- Breng desgewenst verder op smaak met wat zout en peper
- Lekker met aardappelpuree