aantal personen:4 (hoofdgerecht)


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 kleine wittekool of 600 gr gesneden wittekool
    • 2 uien
    • 500 gr kipfilet
    • 100 gr mager gerookt spek, in blokjes
    • 1 el plantaardige olie
    • 25 gr (braad)boter
    • 2 el komijnzaad
    • 3/4 l kippenbouillon (van een tablet)
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Snijd de kool in kwarten en verwijder het buitenste blad
    • Snijd de harde stronk uit de kwarten en snijd of schaaf de kool met de hand of in de
      foodprocessor in smalle reepjes
    • Snijd de gepelde uien in halve ringen. Snijd de kipfilet in blokjes
    • Bak de spekblokjes uit in de olie
    • Schep ze uit de pan
    • Doe de boter bij het spekvet in de pan en bak de kipblokjes op middelhoog vuur in circa
      10minuten gaar
    • Voeg na 5 minuten de uienringen toe en laat omscheppend meebakken
    • Stoof intussen in een andere pan de reepjes kool met de komijn in circa 20 minuten met het
      deksel op de pan beetgaar
    • Schep de kool, de kipblokjes, de uien en de spekblokjes door elkaar
    • Breng desgewenst verder op smaak met wat zout en peper
    • Lekker met aardappelpuree