aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 1/2 dl olijfolie
- 1 el paprikapoeder
- 1 el kurkuma (koenjit)
- Zout
- Peper
- 2 kippen, in stukken
- 4 uien, gesnipperd
- 6 teentjes knoflook (gekneusd)
- 4 tomaten ontveld en in stukjes
- 1 1/2 cm gemberwortel
- Sap van 2 citroenen
- 100 g (gemengde) olijven
- 1 citroen, in partjes
-
Bereiding:- Marinade maken van de olie, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper
- De kip hierin 12 uur laten marineren
- 5 el marinade verhitten en de kipstukken rondom bruin bakken
- Kip uit de pan nemen en in het achtergebleven vet de ui ca. 10 minuten bakken
- Knoflook, tomaatstukjes en gember 10 minuten zachtjes meestoven
- Kip en citroensap toevoegen en nog 25 minuten stoven
- Olijven toevoegen, goed verwarmen en serveren met partjes citroen
- Lekker hierbij is knapperig stokbrood en een groene salade