aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 1/2 dl olijfolie
    • 1 el paprikapoeder
    • 1 el kurkuma (koenjit)
    • Zout
    • Peper
    • 2 kippen, in stukken
    • 4 uien, gesnipperd
    • 6 teentjes knoflook (gekneusd)
    • 4 tomaten ontveld en in stukjes
    • 1 1/2 cm gemberwortel
    • Sap van 2 citroenen
    • 100 g (gemengde) olijven
    • 1 citroen, in partjes


  • Bereiding:

    • Marinade maken van de olie, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper
    • De kip hierin 12 uur laten marineren
    • 5 el marinade verhitten en de kipstukken rondom bruin bakken
    • Kip uit de pan nemen en in het achtergebleven vet de ui ca. 10 minuten bakken
    • Knoflook, tomaatstukjes en gember 10 minuten zachtjes meestoven
    • Kip en citroensap toevoegen en nog 25 minuten stoven
    • Olijven toevoegen, goed verwarmen en serveren met partjes citroen
    • Lekker hierbij is knapperig stokbrood en een groene salade