Aantal personen: 3 a 4

  • IngrediĆ«nten
    • kip van 1 a 1,5 kilo
    • theelepel (vers)gemalen witte peper
    • 2 dl olijfolie
    • 200 gr champignons
    • sap van 1 citroen
    • 250 ml kippebouillon
    • 6 anjovisfilet
    • 2 tenen knoflook
    • 1 eetlepel verse peterselie
    • 2 takjes tijm
    • 1 laurierblad
    • 400 gr tomaten
    • 12 zwarte olijven
    • 2 hardgekookte eieren

  • Bereiding:
    • Kip schoonmaken, in +/- 8 stukken verdelen en in smeren met olijfolie.
    • Champignons schoonmaken, in plakjes snijden en wat citroensap erover.
    • Bouillon warm maken.
    • Anjovis klein snijden en knoflook hakken
    • De kip in olijfolie bruin bakken.
    • De champignons, anjovis, knoflook, kruiden en de bouillon toevoegen.
    • Alles ongeveer 25 tot 30 minuten laten stoven; Doe er af en toe wat water bij als het te
      hard gaat.
    • De tomaten ontvellen toevoegen samen met de olijven en even (5 min.) laten meestoven.
    • De eieren fijn hakken en overheen doen.