Aantal personen: 3 a 4
- Ingrediënten
- kip van 1 a 1,5 kilo
- theelepel (vers)gemalen witte peper
- 2 dl olijfolie
- 200 gr champignons
- sap van 1 citroen
- 250 ml kippebouillon
- 6 anjovisfilet
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel verse peterselie
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 400 gr tomaten
- 12 zwarte olijven
- 2 hardgekookte eieren
- Bereiding:
- Kip schoonmaken, in +/- 8 stukken verdelen en in smeren met olijfolie.
- Champignons schoonmaken, in plakjes snijden en wat citroensap erover.
- Bouillon warm maken.
- Anjovis klein snijden en knoflook hakken
- De kip in olijfolie bruin bakken.
- De champignons, anjovis, knoflook, kruiden en de bouillon toevoegen.
- Alles ongeveer 25 tot 30 minuten laten stoven; Doe er af en toe wat water bij als het te
hard gaat. - De tomaten ontvellen toevoegen samen met de olijven en even (5 min.) laten meestoven.
- De eieren fijn hakken en overheen doen.