aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten
    • 4 volledige kippenbouten
    • 1/2 liter room
    • 250 gram champignons
    • twee bakjes waterkers (cresonne),
    • dragon , (potje gedroogde)
    • zout
    • cayennepeper
    • nootmuskaat
    • olijfolie

  • Bereiding:
    • De kippenbouten even afspoelen en goed afdrogen
    • In een grote pan om en om aanbraden tot ze mooi bruin zien en ondertussen zout en cayennepeper, naar smaak, aan toevoegen
    • Als de kip bruin wordt er een ruime kop water aan toevoegen en 1/4 liter room .De kip moet net onder staan, anders iets meer water bij doen
    • Op een zacht vuur de kippenbouten laten gaar worden
    • Ondertussen de champignons gaarbakken in een pan met ruim wat olie en bestrooien met zout en cayennepeper en ruim muskaatnoot
    • Als de kip gaar is uit de saus halen en warm houden ( eventueel even in de magnetron voor het opdienen) de saus door een zeef gieten, champignons en bakvocht bij de saus voegen en weer aan de kook brengen
    • Saus snel op hoog vuur ,indien nodig, al roerende laten inkoken, nog wat room aan toevoegen en weer net aan de kook brengen
    • Als laatste dragon aan toevoegen, deze mag niet meer meekoken anders verliest dragon zijn smaak
    • De warme kip op een schaal schikken, cresonne rond schikken en de saus in een afzonderlijke schaal opdienen


      Met dank aan Denise Dene