aantal personen: 4
- Ingrediënten
- 4 volledige kippenbouten
- 1/2 liter room
- 250 gram champignons
- twee bakjes waterkers (cresonne),
- dragon , (potje gedroogde)
- zout
- cayennepeper
- nootmuskaat
- olijfolie
- Bereiding:
- De kippenbouten even afspoelen en goed afdrogen
- In een grote pan om en om aanbraden tot ze mooi bruin zien en ondertussen zout en cayennepeper, naar smaak, aan toevoegen
- Als de kip bruin wordt er een ruime kop water aan toevoegen en 1/4 liter room .De kip moet net onder staan, anders iets meer water bij doen
- Op een zacht vuur de kippenbouten laten gaar worden
- Ondertussen de champignons gaarbakken in een pan met ruim wat olie en bestrooien met zout en cayennepeper en ruim muskaatnoot
- Als de kip gaar is uit de saus halen en warm houden ( eventueel even in de magnetron voor het opdienen) de saus door een zeef gieten, champignons en bakvocht bij de saus voegen en weer aan de kook brengen
- Saus snel op hoog vuur ,indien nodig, al roerende laten inkoken, nog wat room aan toevoegen en weer net aan de kook brengen
- Als laatste dragon aan toevoegen, deze mag niet meer meekoken anders verliest dragon zijn smaak
- De warme kip op een schaal schikken, cresonne rond schikken en de saus in een afzonderlijke schaal opdienen
Met dank aan Denise Dene