Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 stukken kip (poten, dijen, karbonades)
- zout
- peper
- olijfolie
- 1 fijngehakte kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3 rijpe tomaten (ontveld, ontpit en in stukken gesneden)
- 0,75 dl droge witte wijn
- 1/2 theelepel kaneel
- Geraspte Parmezaanse kaas
-
Bereiding:- Verwarm de oven tot 150 ° C
- Kruid de kip met peper en zout
- Bak de kip tot ze bruin is, maar nog niet gaar, in een braadpan
- Haal de kip eruit
- Fruit dan de ui en knoflook tot dat de ui zacht en glazig is
- Doe tomaten, tomatenpuree, wijn en kaneel erbij
- Breng het geheel op smaak met peper en zout
- Doe de kip terug in de pan en verwarm alles even door
- Doe alles over in een ovenschotel en dek deze af
- Laat de kip 45 minuten stoven
- Haal de kip uit de oven en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas