Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 4 stukken kip (poten, dijen, karbonades)
    • zout
    • peper
    • olijfolie
    • 1 fijngehakte kleine ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 3 rijpe tomaten (ontveld, ontpit en in stukken gesneden)
    • 0,75 dl droge witte wijn
    • 1/2 theelepel kaneel
    • Geraspte Parmezaanse kaas


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven tot 150 ° C
    • Kruid de kip met peper en zout
    • Bak de kip tot ze bruin is, maar nog niet gaar, in een braadpan
    • Haal de kip eruit
    • Fruit dan de ui en knoflook tot dat de ui zacht en glazig is
    • Doe tomaten, tomatenpuree, wijn en kaneel erbij
    • Breng het geheel op smaak met peper en zout
    • Doe de kip terug in de pan en verwarm alles even door
    • Doe alles over in een ovenschotel en dek deze af
    • Laat de kip 45 minuten stoven
    • Haal de kip uit de oven en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas